Dag van de Aarde

Dag van de Aarde 2016

Morgen, op 22 april, is het Dag van de Aarde oftewel Earth Day: de dag waarop er jaarlijks internationaal wordt stilgestaan bij onze aarde en men zich wereldwijd inzet voor een mooiere en duurzamere wereld en de bescherming van het milieu.

Dit jaar wordt de Dag van de Aarde alweer voor het 46ste jaar georganiseerd. De allereerste editie vond plaats in 1970 en vanaf dat moment ontstond er een beweging die zich inzette voor meer bewustzijn voor en meer actie omtrent milieuproblematiek. De Dag van de Aarde heeft tot op de dag van vandaag al tot 2.023.256.939 groene acties geleid en de hoop is natuurlijk dat dit zich snel ontwikkeld tot 3 biljoen duurzame acties. Wat houden deze acties dan in? Een actie op de Dag van de Aarde kan een groots initiatief zijn, maar ook een kleinere actie zoals het planten van een boom, lokaal winkelen, minder vlees eten of het recyclen van afval dragen al bij aan een duurzamere wereld en vormen een mooie actie op deze dag. Ook in Nederland worden diverse activiteiten georganiseerd. Zo wordt er op 22 april in Den Haag een Dag van de Aarde 2016 event georganiseerd en vindt in Amsterdam de Fishackathon plaats waarbij er wordt gewerkt aan een oplossing voor het wereldwijde probleem van overbevissing. Natuurlijk kun je ook zelf een initiatief opzetten. De website stimuleert dit ook actief door bijvoorbeeld een Earth Day Tool Kit beschikbaar te stellen boordevol informatie over het opzetten van een initiatief, ideeën voor acties en handige informatie over het genereren van aandacht voor jouw initiatief.

Het Earth Day Network zet zich internationaal in voor de coördinatie van alle informatievoorziening en activiteiten rondom deze dag. Op de website van het Earth Day Network vind je een heleboel aanvullende informatie over de Dag van de Aarde, kun je de Earth Day Tool Kit downloaden en vind je een handige kaart waarop je alle events in jouw buurt kunt vinden of jouw eigen initiatief kunt toevoegen.There are no comments

Add yours