Correctbook

Correctbook: hét alternatief voor papieren notitieboekjes

Natuurlijk kun je al geruime tijd eenvoudiger papierloos leven door de opkomst en het gebruiksgemak van computers, laptops, tablets en mobiele telefoons, maar soms wil je ook gewoon weer eens een notitieboekje bij de hand hebben om snel wat aantekeningen te maken. Voor iedereen die verzot is op notitieboekjes, zoals ikzelf ook ben, maar de verspilling van papier zo zonde vindt is er nu een fantastisch alternatief. Maak kennis met Correctbook!

Ik geef het eerlijk toe: ik heb moeite met het afstand doen van papier. Ik vind niets fijner dan altijd een notitieboekje en pen bij de hand te hebben en ook al gebruik ik tegenwoordig een online agenda en heel veel mobiele organisatietools, ik zweer bij handgeschreven notities als ik snel even ergens een aantekening moet maken of mijn hersenspinsels kwijt moet. Dit is natuurlijk moeilijk te rijmen als je graag duurzamer wilt leven en daarom was ik direct enthousiast toen ik kennis maakte met Correctbook.

Correctbook

Correctbook is een jong bedrijf, opgericht in 2015 door Sam van Tol. Sam ontdekte dat er een groot tekort aan schoolmateriaal was in ontwikkelingslanden en bedacht dé oplossing voor dit probleem: een oneindig herbruikbaar schrift. Correctbook werkt hetzelfde als een whiteboard, maar dan in een schrift. Met bijbehorende markers kun je het boek pagina na pagina volschrijven om de pagina’s daarna heel eenvoudig weer schoon te maken en opnieuw te gebruiken. Na een zeer succesvolle crowdfundingactie was Correctbook een feit en de populariteit van het concept blijft maar groeien. Correctbook is ondertussen al in diverse boekhandels verkrijgbaar en een deel van de omzet wordt weer geïnvesteerd in schoolmateriaal voor scholen in ontwikkelingslanden. Via de website is exact te zien hoeveel van de opbrengst wordt gedoneerd en hoeveel Correctbooks er ondertussen al gedoneerd zijn.

Correctbook is niet alleen een goede oplossing voor een maatschappelijk probleem, het is ook nog eens enorm duurzaam! De Correctbook is in 4 verschillende formaten te verkrijgen: pocket, A6, A5 en A4. De Correctbooks worden geleverd met een correctmarker en bij bestelling ontvang je ook een reinigingsdoekje. Het reinigingsdoekje is ook los bij te bestellen, net als de markers in 4 verschillende kleuren. Je bestelt al een Correctbook vanaf €8,95. Wil je meer weten over Correctbook of direct jouw bestelling plaatsen bezoek dan de website van Correctbook.

Bron foto 1: https://www.facebook.com/correctbook/
Bron foto 2: https://www.facebook.com/correctbook/

16 gedachten over “Correctbook: hét alternatief voor papieren notitieboekjes”

  1. Dat is ook nog het enige waar ik erg benieuwd naar ben. Ik ben zelf ook linkshandig en het is altijd een drama om te schrijven met bepaalde pennen of op krijtborden en whiteboards. Ik ga deze week mijn allereerste correctbook halen en dan ga ik het eens uitproberen.

   1. Hoi Awkwardduckling, ik heb een vraagje over je ervaring als linkshandige. Ik heb met dezelfde schrijfsituatie te maken en overweeg een correctbook te kopen. 😉
    alvast bedankt!

    1. Hoi Geert! Ik heb de Correctbook uitgeprobeerd en helaas is deze niet echt geschikt voor linkshandigen. Tijdens het schrijven wreef ik al snel de teksten weer uit met mijn hand en werden de pagina’s één vlekkenboel helaas.

     1. Bedankt voor de snelle reactie. Handig om te weten. Ga ik verder opzoek naar een goed alternatief.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *