Opgemärkt Brontour

BR[ON]TOUR

Op zaterdag 26 maart was het dan zover: Opgemärkt organiseerde de BR[ON]TOUR om de lancering van BRON, dé duurzame hotspotkaarten, te vieren. Deze tour door Amsterdam gaf diverse bloggers en andere media de kans om kennis te maken met een aantal leuke hotspots op deze hotspotkaart en een unieke inkijk in het verhaal achter de hotspots. Ik was ook uitgenodigd om mee te gaan met de hotspottour, maar helaas moest ik op het allerlaatste moment toch afzeggen vanwege een aantal vervelende zwangerschapskwaaltjes. Erg jammer natuurlijk, maar toch wilde ik jullie een beschrijving van de BR[ON]TOUR niet onthouden en ik zal zeker binnenkort op eigen gelegenheid deze hotspots en vele andere hotspots van de duurzame hotspotkaart nog bezoeken voor een uitgebreider artikel.

Opgemärkt Brontour

De tour begon bij de Hallen in Amsterdam-West waar op dat moment ook de Fair & Green editie van de Local Goods Market plaatsvond waar Opgemärkt aanwezig was ter promotie van BRON. Vanuit daar vertrok de groep naar de allereerste duurzame hotspot op de route: de YAY health store. Bij YAY vind je diverse pure, eerlijke en duurzame producten van innovatieve jonge merken met een bijzonder verhaal. Je shopt hier bijvoorbeeld voor yogakleding, meditatieboeken, plantenhangers, kaarsen en planten. Ze verkopen hier onder ondere de mooie producten van Ogreen, Me&Mats, The Fair Ladies en BsaB. Naast een winkel is YAY ook een gezellig café waar je heerlijk ontspannen plaats kunt nemen voor een hapje en een drankje. Je vindt de YAY health store aan de Gerard Doustraat 74 in Amsterdam.

Opgemärkt Brontour

De volgende stop op de tour was Venkel, een hippe saladebar aan de Albert Cuypstraat 22. De salades worden hier dagvers gemaakt met groente van lokale boeren en diverse smaakmakers van lokale, kleinere ondernemers. Daarnaast worden hier ook een aantal van deze mooie producten verkocht, zoals Zeemansboter, iSea pasta en Amsterdamse honing. De menukaart wisselt elk seizoen en de salades bestaan dus uit echte seizoensproducten. Naast salades kun je hier ook genieten van een lekker drankje met een zoet of hartig hapje erbij.

Opgemärkt Brontour

Bij het bezoeken van duurzame hotspots mag de winkel WAAR natuurlijk niet worden overgeslagen. WAAR heeft ondertussen al 18 winkels door heel Nederland en tijdens de tour werd hun vestiging aan de Bilderdijkstraat 57 bezocht. WAAR is een veelzijdige cadeauwinkel waar je allerlei mooie duurzame en eerlijke producten kunt vinden. Het assortiment is enorm uitgebreid en varieert van tassen tot etenswaren en van meubels tot kaartjes. Bij WAAR vind je bijvoorbeeld producten van Tony’s Chocolonely, Dopper, Piet Hein Eek, Fair Squared en Fair Trade Original. Een leuke toevoeging aan de winkel aan de Bilderdijkstraat is de Little Free Library in de winkel waar je gratis boeken kunt meenemen of kunt inleveren.

Opgemärkt Brontour

De laatste hotspot van de tour was de shop-in-shop Frank@Fair in de conceptstore TOON, een unieke winkel waar creatieve ondernemers hun producten kunnen tonen en verkopen. In deze winkel vind je een ruim assortiment aan fairtrade producten, zowel etenswaren als textiel en servies. Stuk voor stuk bijzondere producten en merken met een mooi verhaal. Hier shop je voor producten van Yumeko, Divine, Zuperzozial en veel kleine, gespecialiseerde merken. Je vindt TOON en de shop-in-shop van Frank@Fair aan de Jan Evertsenstraat 4-6-8 in Amsterdam.

Opgemärkt Brontour

Wil je zelf een bezoek brengen aan deze en vele andere leuke duurzame hotspots? Neem dan eens een kijkje op de website van BRON voor de hotspotkaart van Amsterdam. De kaart wordt nog steeds aangevuld met leuke nieuwe hotspots en je kunt natuurlijk ook zelf een suggestie doen als je vindt dat er een leuke hotspot ontbreekt op de kaart. Naast Amsterdam zijn er ook duurzame hotspotkaarten beschikbaar voor Amersfoort, Deventer, Utrecht, Rotterdam, Mälmo en Parijs.

Bron foto’s: OpgemärktThere are no comments

Add yours