biologische boerenmarkt Utrecht

Biologische Boerenmarkt Utrecht

Deze maand ben ik begonnen met een nieuwe rubriek op Awkward Duckling waarin ik elke week één van de vele leuke (biologische) boerenmarkten in Nederland uitlicht. Vorige week liet ik jullie kennis maken met de nieuwe markt Foodlokaal in Deventer en daarvoor konden jullie lezen over de ontzettend leuke Rotterdamse Oogst Markt. Vandaag maken we een uitstapje naar Utrecht en laat ik jullie kennismaken met de biologische boerenmarkt in Utrecht.

Biologische Boerenmarkt Utrecht

De biologische boerenmarkt in Utrecht vindt elke vrijdag plaats op het Vredenburg, middenin het centrum. Het is een markt waar ik al talloze keren langs ben gelopen, maar waar ik helaas nooit echt de tijd voor heb genomen. Erg jammer, want op deze markt vind je een uitgebreid aanbod aan verse producten van veelal lokale aanbieders. Alles is biologisch en omdat je winkelt bij de makers zelf kunnen ze je vol enthousiasme vertellen over de producten.

Biologische Boerenmarkt Utrecht
Zoals op de meeste markten kun je hier ook terecht voor brood en banket, vis, vlees, kaas, groente en fruit en diverse andere delicatessen. De markt is niet heel erg groot, maar de deelnemers aan de markt staan redelijk vast en zo weet je precies wat je kunt verwachten. Zo staat bakkerij Koekie al 20 jaar op de boerenmarkt in Utrecht en kun je bij MDAMA al sinds 2009 terecht voor een ruim assortiment aan biologische noten, zaden en zuidvruchten. Viskraam De Goede Vissers wordt gerund door echte vissers en bij de kraam van De Kooihoek vind je een uiteenlopend assortiment aan kazen, net als bij de kraam van Ravenswaard. Verse groente en fruit haal je bij de kraam van Rafelder of de kraam van Raatakker, voor geitenkaas en -vlees breng je een bezoekje aan de kraam van Stroese Dame en natuurlijk ontbreekt ook de bekende kraam van slagerij René Pals niet op de markt.

Biologische Boerenmarkt Utrecht

De biologische boerenmarkt Utrecht vindt elke vrijdag van 10.00 tot 18.00 plaats op het Vredenburg. Voor meer informatie over de markt of over de diverse aanbieders die op de markt staan kun je altijd even een kijkje nemen op de website van de biologische boerenmarkt Utrecht. Hier vind je ook een plattegrond van de markt met daarop de precieze locaties van de diverse aanbieders op de markt.

Ook leuk in Utrecht:

Vind snel en eenvoudig een (biologische) boerenmarkt bij jou in de buurt via de overzichtskaart van de (biologische) boerenmarkten in Nederland.

Bron foto’s: https://www.facebook.com/Biologische-boerenmarkt-Utrecht-162310653832740/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *