Zuperzozial Cruising Travel Mug

De Zuperzozial koffiebeker voor onderweg

Vorige maand schreef ik een uitgebreid artikel over duurzame koffiebekers voor onderweg waarin ik pleit voor het gebruik van een duurzame koffiebeker om zo de enorme hoop afval van wegwerpbekers te verminderen. In het artikel vergelijk ik verschillende populaire merken koffiebekers op aspecten als prijs, materiaal en formaat. Uit deze opties kwam de Zuperzozial Cruising Travel Mug als mijn persoonlijke favoriet naar voren. Niet alleen is deze beker een perfect formaat voor hoe ik mijn koffie het liefst drink, de koffiebeker is ook nog eens van duurzame materialen gemaakt en erg betaalbaar. Ik mocht de Zuperzozial Cruising Travel Mug uitproberen en vandaag lees je hoe deze koffiebeker mij is bevallen de afgelopen maand.

Zuperzozial is een Nederlands merk dat valt onder het designbureau Capventure. Zuperzozial brengt voornamelijk duurzaam serviesgoed op de markt gemaakt van natuurlijke materialen, al produceren ze tegenwoordig ook steeds meer interieuritems. In hun collectie vind je bijvoorbeeld borden, schalen, bekers, lepels en ook praktisch serviesgoed voor onderweg zoals een lunchbox en de eerder genoemde koffiebeker.

Zuperzozial Cruising Travel Mug

De Zuperzozial koffiebeker is niet alleen heel erg betaalbaar in vergelijking met veel andere koffiebekers, ook qua materiaal en duurzaamheid ben ik er erg over te spreken. De koffiebeker zelf is gemaakt van biologisch afbreekbare materialen als bamboe en mais en zowel de deksel als de antislip grip zijn gemaakt van siliconen. Dit maakt de beker enorm duurzaam in gebruik en eenvoudig in onderhoud. Ik heb al eerder gebruik gemaakt van producten van Zuperzozial en ik merk dat het materiaal erg lang mooi blijft en nauwelijks slijt, makkelijk in onderhoud is omdat het gewoon in de afwasmachine kan worden gezet en nagenoeg onbreekbaar is (bij normaal gebruik).

De koffiebeker heeft een inhoud van 350 ml en is daarmee vergelijkbaar met de gemiddelde meeneemkoffiebekers van veel koffiezaken. Dat stemde mij al heel hoopvol toen ik voor het eerst op pad ging met mijn eigen koffiebeker. Het vergt toch even wat moed om je eigen beker te geven in plaats van klakkeloos de beker van de koffiezaak aan te nemen. Nu wist ik dat de Starbucks niet alleen het gebruik van een eigen koffiebeker toejuicht, ze stimuleren dit ook actief door een korting te geven aan klanten die met een eigen beker komen. De keuze voor mijn eerste koffie in de eigen koffiebeker was dus makkelijk gemaakt. Bij de Starbucks keken ze niet op of om toen ik mijn eigen beker gaf en de korting werd automatisch verrekend. Ik was heel erg blij en ik kan iedereen die nog aarzelt om hun eigen beker mee te nemen aanraden om eerst naar een koffiezaak te gaan waar ze hier zeker weten niet moeilijk over doen omdat het die eerste stap een stuk minder spannend maakt.

Zuperzozial Cruising Travel Mug

De keer daarop besloot ik de gok te wagen bij één van de grootste ketens op het station, Kiosk. De mevrouw achter de balie greep al direct naar hun bekers en ik moest er snel bij zijn. Haar eerste reactie na het zien van mijn beker was: ‘die is te groot voor onze machine’, maar dit bleek uiteindelijk niet waar te zijn. Verder ging het vullen van de beker en het afrekenen zonder problemen, maar het was duidelijk dat ze hier niet veel ervaring hadden met mensen die hun eigen beker meenemen. Toch was ik blij om te merken dat het ook hier zonder problemen lukte, dat maakt het volgende keren toch makkelijker. Al met al beviel het meenemen en gebruik van mijn eigen beker erg goed. Niet alleen was het relatief eenvoudig om medewerkers zo ver te krijgen om de zelf meegenomen beker te vullen, de beker neemt ook prettig mee, drink makkelijk en door de siliconengrip kun je de beker gewoon goed vasthouden ondanks de hete drank in de beker.

De koffiebeker van Zuperzozial is onder andere hier te bestellen voor € 9,99, al is de beker op steeds meer plekken beschikbaar in maar liefst 9 verschillende kleuren. Voor meer informatie over de koffiebeker of andere duurzame producten van Zuperzozial kun je ook een kijkje nemen op de website van Zuperzozial.

Dit artikel is geschreven naar aanleiding van een product dat naar mij is opgestuurd en bevat een affiliatelink naar Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.There are 7 comments

Add yours
  1. Janna

    Wow deze ziet er echt goed uit. En wat vet dat Starbucks korting geeft als je je eigen beker meeneemt. Ik denk dat het uiteindelijk heel normaal wordt om je eigen beker mee te nemen. Ik voel me door je artikel echt aangespoord dit op de universiteit ook te doen! Dankjewel!


Post a new comment