De Vegetarische Slager

De Vegetarische Slager

Tijdens de Foodtour van Bites & Stories in Den Haag waar ik vorige week bij aanwezig was maakte ik voor het eerst echt kennis met de Vegetarische Slager. Natuurlijk had ik wel van hun producten gehoord, maar ik had nog nooit één van hun vegetarische producten geproefd en me er nooit zo in verdiept. Tijdens het bezoek aan hun conceptstore in Den Haag maakte ik uitgebreid kennis met hun concept en kreeg ik de kans om diverse producten te proeven. Ik was direct ontzettend onder de indruk en wil daarom jullie ook eens kennis laten maken met de innovatieve en heerlijke producten van de Vegetarische Slager.

De Vegetarische Slager is opgezet door Jaap Korteweg, een 9e generatie boer die opgroeide tussen de koeien op het platteland. Hij besloot na alle ellende van de varkenspest en de gekke koeienziekte in ons land om vegetariër te worden, maar dit ging hem moeilijker af dan hij had verwacht. Hij miste het vlees, maar hij wilde niet dat hier dieren voor gebruikt werden. Op dat moment startte zijn zoektocht naar écht goede vleesvervangers en ontwikkelde hij in samenwerking met topkoks producten met een structuur en smaak van écht vlees zonder dat hier dieren aan te pas kwamen. Na al die jaren ontwikkelen en proberen is het assortiment van de Vegetarische Slager tegenwoordig erg omvangrijk en zijn de producten wereldwijd een succes.

De Vegetarische Slager

Veel mensen zijn in de eerste instantie erg sceptisch over vleesvervangers en de producten van de Vegetarische Slager. Waarom zou je als vegetariër of veganist ervoor kiezen om producten te nuttigen die toch op vlees lijken? Dat gaat toch in tegen je principes? Hierbij wordt vaak over het hoofd gezien dat de meeste mensen niet perse stoppen met het eten van vlees en vis omdat ze het niet lekker vinden, ze doen dit vaak uit idealistische overwegingen. Omdat veel vegetariërs het toch vaak moeilijk vinden om te wennen aan hun nieuwe eetpatroon is het juist goed dat er zulke goede alternatieven zijn en vanwege de structuur en smaak van de producten van de Vegetarische Slager zijn deze vleesvervangers ook bij uitstek geschikt voor niet-vegetariërs die om duurzaamheidsredenen kiezen voor minder vlees op het menu.

Het kloppende hart van de Vegetarische Slager is de conceptstore in het centrum van Den Haag. Dit is tevens de enige vestiging van de Vegetarische Slager, al hebben ze natuurlijk wel een eigen webshop waar hun producten te bestellen zijn. De conceptstore is een multifunctionele zaak: het geldt als ontwikkelcentrum voor de nieuwste producten van de Vegetarische Slager, maar is tegelijkertijd ook een winkel waar je terecht kunt voor diverse broodjes, afhaalmaaltijden, delicatessen en alle producten van de Vegetarische Slager zelf.

De Vegetarische Slager

Maar wat voor soort producten kun je dan verwachten van de Vegetarische Slager? Het assortiment is werkelijk waar te uitgebreid om het hier recht aan te kunnen doen, maar ik kan wel enkele voorbeelden geven. Een paar van hun bekendste producten, die ook goed verkrijgbaar zijn bij diverse supermarkten, zijn hun kipstuckjes, gehackt, gerookte speckjes en hun snackballetjes. Deze producten vind je bijvoorbeeld bij de Albert Heijn, Jumbo en Ekoplaza. Tevens verkopen zij bitterballen, kroketten, loempia’s, bratwursten, gamba’s en tonyn. Daarnaast is hun MC2 burger op steeds meer plekken verkrijgbaar, zoals bij de HEMA, en is hun overheerlijke saucijzenbroodje verkrijgbaar bij de AH To Go en hun frikandelbroodje te koop bij de Broodzaak. Ik heb tijdens mijn bezoek aan de conceptstore diverse producten mogen proeven en ik was enorm onder de indruk. Niet alleen hebben de producten echt de structuur en bite van vlees, ze zijn ook heerlijk gekruid en écht heel erg lekker. En het overgrote deel van het assortiment is ook nog eens vegan! Persoonlijk vind ik veel producten van de Vegetarische Slager lekkerder dan het ‘origineel’ met vlees en hetzelfde weekend nog heb ik thuis een aantal producten van de Vegetarische Slager aangeschaft en genoten van hun snackballetjes en hun saucijzenbroodje. Ik ben groot fan!

De conceptstore van de Vegetarische Slager is gevestigd in Den Haag aan het Spui 167-A. Wil je meer informatie over de Vegetarische Slager en hun fijne producten of een bestelling plaatsen in hun webshop? Neem dan een kijkje op de website van de Vegetarische Slager.

4 gedachten over “De Vegetarische Slager”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *