De doorbraak van duurzaam

Kijktip: De doorbraak van duurzaam

Een aantal weken geleden zond de VPRO een ontzettend interessante aflevering uit van Tegenlicht over de toenemende populariteit van duurzame energie. In deze aflevering, De doorbraak van duurzaam, staat de duurzaamheidsrevolutie op de energiemarkt centraal en leer je alles over deze omslag naar een wereld waar men niet langer meer afhankelijk is van energie uit fossiele brandstoffen.

De doorbraak van duurzaam

Alhoewel het ook in Nederland steeds makkelijker is om gebruik te maken van duurzame energie laat een echt grootschalige omslag nog steeds op zich wachten. Jammer, want de toekomst ligt toch echt in duurzame energie, zoals ook landen als Duitsland, Amerika, Brazilië, Spanje en China reeds hebben ontdekt. Duurzame energie wordt zo langzamerhand steeds goedkoper dan energie uit fossiele brandstoffen en deze ontwikkeling heeft merkbaar grote gevolgen voor de energiemarkt. Steeds meer landen kiezen voor een investering in duurzame zonne- en windenergie. Helaas wordt dit over het algemeen niet uit ideologisch oogpunt gedaan, maar puur uit financiële overwegingen. Maar juist deze omslag, waarbij duurzame energie financieel steeds aantrekkelijker wordt, is erg interessant om nader te bekijken, want wat zijn de gevolgen van deze omslag en hoe wordt hiermee omgegaan over de hele wereld?

De doorbraak van duurzaam

De Tegenlicht aflevering ‘De doorbraak van duurzaam’ is hieronder te bekijken. Werkt de link niet of wil je meer informatie over dit onderwerp bezoek dan zeker de website van VPRO Tegenlicht.

Bron foto’s: VPROThere are no comments

Add yours