Landelijke Opschoondag 2016

Landelijke Opschoondag 2016

Op zaterdag 19 maart staat heel Nederland in het teken van schoon tijdens de Landelijke Opschoondag 2016. Eén dag lang zetten duizenden vrijwilligers in Nederland zich in voor het opschonen van hun straat, buurt, park, strand en stad. Natuurlijk is het belangrijk om het hele jaar door de straten schoon te houden door bijvoorbeeld geen afval op de grond te gooien, jouw vuilnis op de juiste manier aan te bieden aan de gemeente en zwerfies op te rapen, maar het is belangrijk dat er minimaal één dag per jaar extra aandacht is voor het opschonen van ons land en de Landelijke Opschoondag krijgt dat voor elkaar.

De Landelijke Opschoondag is een jaarlijks terugkerend initiatief van Nederland Schoon, een organisatie die zich inzet voor voor het voorkomen en bestrijden van zwerfafval in Nederland. Door middel van campagnes, onderzoek en advisering hopen zij zwerfafval onder de aandacht te brengen en terug te dringen. Dit jaar vindt alweer de 14e editie plaats van de Landelijke Opschoondag en met een recordaantal aan deelnemende bedrijven (meer dan 600, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar!) en meer dan 100.000 vrijwilligers in het hele land wordt er een heleboel actie ondernomen om Nederland schoon te maken.

Wil jij ook in actie komen op de Landelijke Opschoondag? Bezoek dan de website van de Landelijke Opschoondag 2016. Hier vind je niet alleen een heleboel informatie over dit initiatief, je kunt er ook jouw actie aanmelden. Als je jouw actie aanmeldt via de website van de Landelijke Opschoondag krijg je ook nog eens een gratis schoonmaakpakket. Niet alleen kun je via de website jouw eigen actie aanmelden, je vindt er ook nog eens een handig overzicht van alle lokale acties die al zijn aangemeld en door de handige zoekfunctie vind je in een handomdraai de acties die het dichtst bij jou in de buurt zijn. Maak de Landelijke Opschoondag en jouw deelname bekend door het gebruik van de hashtag #LOD2016 op social media. Wil je graag je steentje bijdragen zonder je aan te melden voor één van deze acties? Dan is het opruimen van een aantal zwerfies op de weg naar de winkel, markt of speeltuin natuurlijk snel gebeurd. Veel succes en plezier met opruimen op de Landelijke Opschoondag 2016!

Bron foto 1: https://www.nederlandschoon.nl/There are no comments

Add yours