Humble Brush

Poetsen met Humble Brush

Enkele weken geleden bracht ik een bezoekje aan Rotterdam en bezocht ik de Groene Passage waar ik kennismaakte met de biologische supermarkt Gimsel. Hier kocht ik mijn allereerste duurzame tandenborstels van het merk Humble Brush: één voor mijzelf en één voor mijn zoontje. Na de tandenborstel een tijdje te hebben gebruikt deel ik vandaag mijn ervaringen met deze duurzame tandenborstel.

Humble Brush is een van origine Zweeds merk dat biologisch afbreekbare en duurzame tandenborstels maakt van (pandavriendelijk) bamboe als alternatief voor de reguliere plastic tandenborstels. Voor iedereen die bezig is met het verminderen van afval en het vergroenen van het dagelijks leven is dit natuurlijk goed nieuws. De tandenborstelsteel is vervaardigd uit bamboe en de haren zijn gemaakt van nylon-6, een biologisch afbreekbaar materiaal dat vrij is van BPA. Hiervoor is gekozen omdat er nog geen plantaardig alternatief is dat net zo’n lange levensduur heeft en het enige andere alternatief zou een borstel van dierenharen zijn en daar zit ik eerlijk gezegd niet op te wachten.

Humble Brush

De tandenborstel is verkrijgbaar in diverse leuke kleuren en er is zowel een volwassen variant als een kindervariant beschikbaar. De haren van de tandenborstel zijn erg zacht waardoor deze mild zijn voor het tandvlees. Ik moet zeggen dat het even wennen was om te poetsen met deze tandenborstel omdat de kop zo zacht is, zelfs vergeleken bij mijn reguliere ‘soft’ tandenborstel, maar de tandenborstel is erg fijn in gebruik, houdt goed vast en is zacht voor mijn tandvlees. Na een dag of twee poetsen merk je geen verschil meer en in dit geval is dat natuurlijk erg goed nieuws. De tandenborstel voor mijn zoontje viel minder in de smaak, maar dat zal te maken hebben met de grootte van de borstel die toch meer past bij iets oudere kindjes. De tandenborstel was simpelweg nog te groot voor de mond van een 2-jarige, maar voor in de toekomst is dit zeker een goed alternatief.

De tandenborstel gaat net zo lang mee als een ‘reguliere’ tandenborstel,  maar het grote verschil is dat deze tandenborstel na zijn levensduur biologisch afbreekbaar is, net als de verpakking. De tandenborstel wordt verkocht in een kartonnen doosje bestaande uit 100% gerecycled materiaal en de borstel zelf is ingepakt in een individuele wrapper gemaakt van transparant en biologisch afbreekbaar plantaardig materiaal. Beide verpakkingen zijn hierdoor composteerbaar en dat maakt ook de verpakking een milieuvriendelijker alternatief dan de veelal plastic verpakkingen waar andere tandenborstels in verkocht worden.

Humble Brush

Ook fijn: voor elke tandenborstel die wordt verkocht doneert Humble Brush een tandenborstel of het equivalent van de productiekosten aan één van hun partners. Deze partners zijn organisaties die samen met Humble Brush streven naar goede en betaalbare mondzorg. Met de donaties ontvangen mensen in nood behandelingen, voorlichting en materiaal ter bevordering van de mondhygiëne. De tandenborstels van Humble Brush zijn op steeds meer plekken verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij GOODsONLY, de eerdergenoemde supermarkt Gimsel en de webshop van Humble Brush. Wil je meer informatie over deze duurzame tandenborstels? Bezoek dan de website van Humble Brush.

6 gedachten over “Poetsen met Humble Brush”

  1. Ik heb hem ook twee maanden geleden besteld en ben er nog steeds heel blij mee! Het was inderdaad even wennen, maar na twee dagen poetsen merk je geen verschil meer. Ik word ook gewoon zo blij van de toffe kleurtjes van de borstel.

    1. Wat leuk om te horen dat jij deze nu ook gebruikt! Het went inderdaad heel erg snel en de borstel is heel mooi vormgegeven wat het toch ook alweer een stukje aantrekkelijker maakt dan die vaak lelijke plastic borstels. Ik ben er in elk geval heel erg blij mee en zelfs mijn man wilde de tandenborstel toch binnenkort wel eens proberen als zijn huidige tandenborstel ‘op’ is, jeej!

  2. Wat zien ze er ook leuk uit qua design! Ik poets zelf met een elektrische, maar deze is wel leuk voor in de toilettas voor op vakantie en/of festivals!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *