Gimsel

Gimsel in Rotterdam

Twee weken geleden was ik een dagje in Rotterdam te vinden om daar mijn favoriete hotspots te bezoeken en natuurlijk eindelijk eens een bezoek te brengen aan de onlangs geopende SUE Store en het groene winkelhart van Rotterdam: De Groene Passage. In De Groene Passage vind je maar liefst 8 verschillende duurzame winkels en één van mijn nieuwe favoriete winkels daar is Gimsel, dé plek voor al je duurzame boodschappen en cosmetica.

De Groene Passage

Gimsel wordt ook wel een natuurvoedingswinkel genoemd, al associeer ik zelf de term natuurvoedingswinkel altijd een beetje met een stoffig imago terwijl dat bij Gimsel alles behalve het geval is. De supermarkt is al twee keer verkozen tot de beste natuurvoedingswinkel in Nederland en de winkel draagt het EKO-keurmerk voor winkels. De winkel is maar liefst 750 m2 groot en heeft een enorm uitgebreid assortiment aan biologische en duurzame producten, zowel food als non-food. De nadruk in de winkel ligt op vers, ambachtelijk en gezond en dat zie je op elke afdeling terug.

Gimsel

Bij binnenkomst bij Gimsel vindt je allereerst een ruime groente- en fruitafdeling waar alle groente- en fruitsoorten oftewel biologisch of bio-dynamisch zijn geteeld. De winkel staat boordevol met alle kruideniersartikelen die je maar nodig kunt hebben en ook voor vers brood, kaas en zuivel ben je hier aan het juiste adres, Gimsel heeft zelfs een eigen bakkerij in de zaak. Gimsel heeft ook een eigen ‘wijnkelder’ waar je diverse wijnen en bieren vindt.

Gimsel

Gimsel is ook dé plek bij uitstek voor een heleboel verpakkingsvrije boodschappen. Je vindt achterin de winkel een heleboel dispensers met een ruime selectie aan bulkproducten en alle producten zijn biologisch. Zo vul je hier jouw zakjes en potjes met granen, noten, bonen, gedroogde fruit en groente, maar ook koekjes, snoepjes, koffiebonen, olie en sojasaus zijn hier volop te tappen.

Gimsel

Gimsel heeft ook een ruime cosmetica afdeling waar je terecht kunt voor diverse verzorgingsproducten van duurzame en biologische merken. Zo vind je hier bijvoorbeeld producten van Dr. Bronner, Weleda en Dr. Hauschka. De cosmetica afdeling heeft een eigen balie waar je terecht kunt met al je vragen.

Dr. Bronner

Alhoewel ik veel te vinden ben bij biologische supermarkten en groot fan ben van bijvoorbeeld de Ekoplaza was ik toch behoorlijk onder de indruk van de grootte en het assortiment van Gimsel. Het is jammer dat ik niet in de buurt woon want anders was ik hier zeker met grote regelmaat te vinden. Gimsel is gevestigd in De Groene Passage aan de Mariniersweg 9 in Rotterdam. De winkel is geopend van maandag tot en met zaterdag. Wil je meer weten over deze leuke winkel? Bezoek dan zeker ook eens de mooie website van Gimsel waar je bovendien de meest recente aanbiedingen en diverse recepten vindt.

Ook leuk in Rotterdam:

4 gedachten over “Gimsel in Rotterdam”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *