Fooddock

Fooddock in Deventer

Sinds ik in Deventer woon heb ik al een flink aantal leuke nieuwe hotspots ontdekt. Zo schreef ik bijvoorbeeld al eerder over koffiezaak Coffee Together in het centrum, maar tot nu toe had ik nog niets geschreven over wellicht de bekendste hotspot in Deventer: Fooddock. Vorig jaar opende deze foodhal de deuren in het Havenkwartier en net als andere foodhallen in Nederland bleek ook Fooddock een groot succes te zijn. Hoog tijd dus dat ik een bezoek bracht aan deze publieksfavoriet.

Fooddock

Fooddock is de allereerste foodhal van Oost-Nederland en opende de deuren in in november afgelopen jaar in het Havenkwartier in Deventer. Alhoewel de foodhal aan populariteit wint in Nederland en zowel de Foodhallen in Amsterdam als de Markthal in Rotterdam ongekend populair blijft was het nog maar afwachten of zo’n concept in Oost-Nederland zou aanslaan. Toch is Fooddock een succes gebleken en dat was ook te merken aan de drukte tijdens ons bezoek begin deze maand.

Fooddock

Fooddock is gevestigd in de Zwarte Silo in het Havenkwartier en heeft daardoor een industriële sfeer zoals erg populair is tegenwoordig. De foodhal is verdeeld over twee verdiepingen en er zijn op beide verdiepingen meer dan genoeg tafels en zithoeken geplaatst voor het publiek. Op de begane grond is de grote bar gevestigd waar je drankjes kunt bestellen en hier hebben de meeste vaste deelnemers aan Fooddock hun foodstands. Zo vind je hier Amy’s, Djawara, Geflipte Kippen, Meneer Temaki en Mr. Hapje. Op de eerste verdieping vind je de foodstands van de vaste deelnemers Baron Balkenbrij, Vive La Crêpe en Indy Truck. Daarnaast vind je hier nog een aantal beschikbare foodstands met een regelmatig wisselend aanbod aan restaurants. Tijdens mijn bezoek waren hier bijvoorbeeld de Midden-Oosterse gerechten van Look en de groentegerechten van Groente van Zus te proeven.

Fooddock

De frozen yoghurt van Amy’s heb ik al eens geproefd in de Markthal in Rotterdam en dit is een echte aanrader. De sushirollen van Meneer Temaki zijn ook al een oude bekende omdat Meneer Temaki een vaste aanbieder is in de Foodhallen in Amsterdam. Vanwege mijn zwangerschap was sushi echter geen optie (de vega versie durfde ik ook niet goed aan omdat er toch ook gewerkt wordt met rauwe vis), maar gelukkig was er verder nog genoeg keuze. Ik was aangenaam verrast door de smaakvolle crêpes van Vive La Crêpe waar je een ruime keuze had uit verschillende toppings. Er ligt bij Fooddock wel een sterke nadruk op vleesgerechten, net zoals bij heel veel andere foodhallen, dus als vegetariër zijn de opties ietwat beperkter.

Fooddock

De gerechten worden over het algemeen geserveerd in flinke porties en het prijsniveau is vergelijkbaar met andere foodhallen. Wel is het voor iedereen die afval wil verminderen pijnlijk om te zien hoeveel afval er per gerecht in de prullenbak belandt. Helaas werken de meeste foodstands ook hier met wegwerpservies en -bestek. Dat is natuurlijk begrijpelijk gezien het ontbreken van een gezamenlijke keuken, inventaris en spoelkeuken, maar wellicht kan hier nog wat winst worden behaald qua duurzaamheid. Gelukkig werkt de bar wel met reguliere glazen en koffiekopjes dus het is zeker mogelijk.

Fooddock

Al met al is Fooddock een leuke plek voor een gezellig avondje uit. Je kunt hier heerlijk eten en borrelen en de gezellige zithoeken nodigen echt uit tot een avondje ontspannen. Wil je ook een bezoek brengen aan Fooddock? Je vindt Fooddock in Deventer in het Havenkwartier aan de Zuiderzeestraat 2. De foodhal is geopend van woensdag tot en met zaterdag van ’s middags 12.00 tot 21.00 of 22.00 ’s avonds. Voor meer informatie over deze relatief nieuwe foodhal en de diverse foodaanbieders in de hal kun je een bezoekje brengen aan de website van Fooddock.

Ook leuk in Deventer:There are no comments

Add yours