De Groene Passage

De Groene Passage

Vorige week was ik een dagje in Rotterdam en naast mijn bezoek aan de Sue Store stond een bezoek aan De Groene Passage al heel lang op mijn verlanglijstje. De Groene Passage wordt ook wel het Groene Winkelhart van Rotterdam genoemd omdat je hier maar liefst 8 verschillende duurzame winkels in één winkelcentrum vindt. Een echte must visit dus voor iedereen met een groen hart.

De Groene Passage

Alhoewel Rotterdam een ontzettend leuke stad is boordevol leuke hotspots, restaurants en bezienswaardigheden biedt De Groene Passage in principe alles wat de duurzame winkelaar nodig heeft. Je vindt hier een supermarkt voor de dagelijkse boodschappen en veel versproducten, leuke winkels voor interieurartikelen, boeken en cadeaus en een restaurant voor een hapje en een drankje. Het is hier zelfs mogelijk om cursussen en workshops te volgen!

Gimsel

De supermarkt in De Groene Passage is Gimsel. De categorie natuurvoedingswinkel is Gimsel eigenlijk allang ontgroeid door het enorm uitgebreide biologische en duurzame assortiment op maar liefst 750 m2 oppervlakte. Niet alleen vind je bij Gimsel een grote groente- en fruitafdeling, een zuivel- en kaasafdeling, een eigen bakkerij en een groot assortiment aan voorverpakte producten, je kunt hier ook nog eens heel goed verpakkingsvrij winkelen door het enorme aanbod aan bulkproducten in de dispensers achterin de winkel. Daarnaast heeft Gimsel ook een ruime cosmetica afdeling waar je terecht kunt voor al je dagelijkse verzorgingsproducten en waar ik bijvoorbeeld de humble brush en de Dr. Bronner zeep heb gekocht. Voor verse vleeswaren vind je in De Groene Passage ook slagerij De Groene Weg.

De Groene Passage

Ook voor cadeautjes, interieurartikelen en natuurlijk allerlei leuke spullen voor jezelf ben je hier aan het juiste adres. Zo vind je bij Labyrint diverse boeken en lifestyle artikelen, vooral over alternatieve geneeswijzen, veganisme, raw food, meditatie en yoga. De Wereldwinkel in het pand is een fairtrade cadeauwinkel. Hier vind je mooie cadeaus, boeken, interieurartikelen en allerlei lekkere foodproducten. Voor een uitgebreid assortiment aan interieurartikelen kun je terecht bij Van Binnen.

De Groene Passage

Naast deze winkels vind je in De Groene Passage ook nog de Gimsel Academy waar je diverse workshops en cursussen kunt volgen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Of je nu geïnteresseerd bent in voeding of yoga, bij Gimsel Academy kun je een heleboel bijleren. Tot slot vind je in de supermarkt Gimsel ook nog de Aditi schoonheidssalon waar je terecht kunt voor diverse schoonheidsbehandelingen met natuurproducten.

De Groene Passage

Als je na het bezoeken van al deze winkels honger of dorst hebt gekregen ben je bij Spirit aan het juiste adres. Spirit is een vegetarisch en 100% biologisch buffetrestaurant dat enorm populair is in Rotterdam. Hier stel je zelf je ontbijt, lunch of diner samen uit het uitgebreide buffet en je hoeft alleen te betalen voor wat je hebt opgeschept. Natuurlijk kun je hier ook gewoon een drankje met een gebakje doen.

De Groene Passage

Je vindt de Groene Passage in Rotterdam aan de Mariniersweg 1-33. Het winkelcentrum is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer omdat het op slechts 5 minuten loopafstand van station Blaak, en dus ook de Markthal in Rotterdam, ligt. De winkels hanteren allemaal hun eigen openingstijden, maar de winkels zijn in elk geval allemaal geopend van maandag tot en met zaterdag. Wil je meer weten over dit duurzame winkelcentrum en de leuke winkels? Bezoek dan zeker de website van De Groene Passage. Natuurlijk zal ik jullie de komende tijd uitgebreid kennis laten maken met mijn absolute favorieten uit De Groene Passage in aparte blogposts.

Ook leuk in Rotterdam:

4 gedachten over “De Groene Passage”

  1. Ik ben overtuigd, ik moet binnenkort gewoon een bezoekje brengen aan Rotterdam. Het staat al een tijdje op mijn lijstje door de Markthal maar nu met deze groene shoppingmall, ik ga treintickets fixen.

  2. Dit ziet er echt leuk uit. Nu ben ik helemaal van plan binnenkort weer naar Rotterdam te gaan. Samen met een bezoekje aan SUE gaat het helemaal goed komen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *