Zero Waste Blogger Meeting

De eerste Nederlandse Zero Waste Blogger Meeting

Afgelopen weekend was ik aanwezig bij de allereerste Zero Waste Blogger Meeting in Nederland, georganiseerd door Yvonne van Y Fair Productions. Zoals jullie wel weten hoor ik nog echt niet bij de ‘die hard’ zero waste club, maar we zijn goed op weg en leren elke week weer wat bij. Daarom was deze meeting ook zo ontzettend leuk om bij te wonen: niet alleen leer je een heleboel leuke, nieuwe mensen kennen, je leert ook een heleboel van elkaar.

GOODsONLY

De meeting werd gehouden in de nieuwe verpakkingsvrije winkel GOODsONLY in Zutphen waar ik later deze week ook nog een uitgebreid artikel over zal schrijven. Bij de meeting waren Yvonne van Y Fair Productions, Jessie en Nicky van Emma + John, Shia en haar man Hanno van Wasteland Rebel (helemaal uit Duitsland!), Eske van Pittoreske en Judith van Wat Beweeg Jij, welke binnenkort online komt, aanwezig. Stuk voor stuk ontzettend leuke bloggers die heel veel te vertellen hadden en inspirerende verhalen deelden.

GOODsONLY

We werden door Marjolijn, de eigenares van GOODsONLY, en haar dochter heel hartelijk ontvangen in de winkel. Marjolijn heeft uitgebreid vertelt over haar motivatie om GOODsONLY te starten en haar ervaringen met de winkel, klanten en leveranciers nu de winkels een aantal weken geopend is. Het was ontzettend leerzaam om eens de andere kant van het verhaal te horen, vanuit de ondernemer zelf, en we hebben flink kunnen brainstormen met z’n allen over de diverse mogelijkheden en producten die helpen bij een verpakkingsvrije lifestyle en winkel. Daarnaast kwam ook Martijn van Fietskoeriers Zutphen vertellen over zijn koeriersdiensten en de vele voordelen van een fietskoerier ten opzichte van een reguliere pakketdienst qua duurzaamheid en mogelijkheden. Hij is in december 2015 begonnen met zijn koeriersdienst en doet bezorgingen voor de post, de gemeente en is samen met Marjolijn de mogelijkheden aan het bekijken voor een bezorgdienst voor GOODsONLY.

Zero Waste Blogger Meeting

Natuurlijk was er ook genoeg ruimte voor heerlijke versnaperingen. Zo had Marjolijn gezorgd voor allerlei heerlijke zero waste hapjes, zoals bananenchips, appelkaneelchips en blokjes kaas en Kromkommer had ons voorzien van een heerlijke tomatensoep. Helaas niet helemaal zero waste qua verpakking, maar zeker verantwoord door het gebruik van gekke groente in hun heerlijke soepen.

zero waste blogger meeting

Het was een ontzettend gezellige middag waar ik veel leuke nieuwe mensen heb leren kennen, een heleboel inspiratie heb opgedaan en erg veel heb geleerd op het gebied van duurzaamheid en verpakkingsvrij leven. Yvonne, bedankt voor het organiseren! Ik kijk nu al uit naar een volgende meeting in Nederland!

Bron foto 1 en 4: Y Fair ProductionsThere are 13 comments

Add yours
    • awkwardduckling

      Er is zeker geen select groepje hoor, het kwam bij toeval zo uit dat deze bloggers erbij aanwezig waren. Als je het leuk vindt om bij een volgende editie aanwezig te zijn kun je eens contact opnemen met Yvonne van Y Fair Productions. Zij heeft deze editie ook helemaal geregeld.

  1. Nicole

    Hoi! Leuk artikeltje 🙂 Als jij en/of Yvonne weer zo’n leuke meeting organiseert dan willen wij wel de locatie ‘schenken’, namelijk een duurzaam hotel in Amsterdam: Conscious Hotels. Laat maar weten als je interesse hebt!


Post a new comment