Vegan Ben & Jerry’s

Vegan Ben & Jerry’s

Enkele maanden geleden schreef ik op Wanderlust al over de plannen van Ben & Jerry’s om een vegan ijsoptie toe te voegen aan hun assortiment. Toentertijd was Ben & Jerry’s nog druk in de ontwikkelingsfase van het proces en werden fans van hun ijs uitgenodigd om te stemmen op hun favoriete smaak. Nu is het dan eindelijk zover en het eindresultaat is nog beter dan verwacht. Ben & Jerry’s brengt namelijk niet één nieuwe vegan ijssoort op de markt, ze komen maar liefst met 4 vegan opties!

De nieuwe ijssmaken zijn gemaakt met amandelmelk en alhoewel ze in de markt worden gezet als lactosevrij zijn ze wel degelijk geheel vegan: de ijssmaken zijn door de Amerikaanse organisatie Vegan Action gecertificeerd waardoor er een garantie is gegeven dat het gehele product geen dierlijke ingrediënten bevat. En wat zijn die nieuwe smaken dan? Ben & Jerry’s heeft, met de hulp van hun fans, besloten om uiteindelijk te kiezen voor de volgende smaken:

  • Chunky Monkey; bananenijs met stukjes fudge en walnoten
  • Chocolate Fudge Brownie; chocolade ijs met stukjes browniefudge
  • Coffee Caramel Fudge; koffiesmaak met stukjes fudge en een karamelswirl
  • P.B. & Cookies; vanilleijs met chocoladekoekjes en een pindakaasswirl

Helaas zijn de nieuwe vegan smaken van Ben & Jerry’s vooralsnog alleen verkrijgbaar in Amerika, maar ik verwacht dat deze nieuwe ijssoorten al snel zullen overwaaien naar Nederland. Wil je meer informatie over de nieuwe vegan smaken van Ben & Jerry’s of de gebruikte ingrediënten? Neem dan zeker ook even een kijkje op de website van Ben & Jerry’s.

Bron foto: http://www.benjerry.com/There are 8 comments

Add yours
    • awkwardduckling

      Ik ben ook ontzettend benieuwd, maar ik verwacht dat dat niet al te lang zal duren. Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die melkproducten proberen te vermijden, of het nu voor een dieet, allergie of overtuiging is, en gelukkig spelen steeds meer producenten hier op in.


Post a new comment

CommentLuv badge