zuperzozial cruising travel mug

Duurzame koffiebekers voor onderweg

Alhoewel wij in huis steeds duurzamer bezig zijn en vaker kiezen voor producten die langer meegaan en gemaakt zijn van duurzaam materiaal valt het buitenshuis toch vaak niet mee om dezelfde duurzame keuzes te maken. Vooral als je buitenshuis een hapje of drankje doet word je al snel geconfronteerd met veel single use plastic, nodeloze verpakkingen en een heleboel afval. Suiker wordt vaak aangeboden in individuele zakjes, bij je drankje wordt standaard een rietje geserveerd en als je een koffie voor onderweg haalt eindig je met een heleboel afval. Dat kan natuurlijk anders! Eén manier om flink te verduurzamen als je veel buitenshuis bent is de aanschaf van een herbruikbare koffiebeker voor onderweg. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen, formaten en van diverse materialen. Vandaag zal ik jullie kennis laten maken met een aantal van deze handige bekers.

De eer van meest bekende en meest gepromote to go beker is waarschijnlijk weggelegd voor de KeepCup, een handige beker die verkrijgbaar is in een heleboel leuke kleurcombinaties en maar liefst 5 verschillende formaten. De bekers en deksels zijn gemaakt van polypropyleen, zijn vrij van BPA en 100% recyclebaar. De beker wordt geleverd met een antislip grip. Er zijn ook KeepCups beschikbaar met een glazen beker en in de webshop van KeepCup heb je zelfs de mogelijkheid om je eigen beker te ontwerpen. De bekers zijn verkrijgbaar vanaf €9,50 en mocht onverhoopt een onderdeel van je KeepCup kwijtraken of kapot gaan dan zijn de losse onderdelen ook te bestellen via de website.

Alhoewel je met de KeepCup bijna oneindig veel mogelijkheden hebt om jouw koffiebeker te personaliseren ben ik persoonlijk niet zo’n fan van volledig plastic bekers. Een goed alternatief is dan een koffiebeker van Zuperzozial, een merk van Nederlands designbureau Capventure. Zuperzozial produceert duurzaam serviesgoed gemaakt van biologisch afbreekbare materialen als bamboe en mais. Hun koffiebeker is verkrijgbaar in één formaat met een inhoud van 350 ml en maar liefst 9 verschillende kleuren. De beker zelf is gemaakt van bamboe en mais en de deksel en de antislip grip zijn gemaakt van siliconen. De beker is op verschillende plekken verkrijgbaar, zoals bij Bol.com, voor €9,99.

zuperzozial cruising travel mug

Een ander alternatief is de ECOffee Cup, een relatief nieuw merk in ons land. De bekers zijn gemaakt van biologisch afbreekbare bamboevezels en de deksel is gemaakt van siliconen. De beker is in de webshop van ECOffee verkrijgbaar in diverse vrolijke kleuren en printen en is verkrijgbaar in één formaat met een inhoud van 400 ml. Ook deze beker wordt geleverd met een antislip grip. De beker is relatief nieuw in Nederland en onder andere verkrijgbaar bij sommige winkels van Kaldi en de webshop Ecomondo voor € 12,45.

Natuurlijk zijn dit niet de enige koffiebekers op de markt, veel merken en winkels hebben een eigen herbruikbare koffiebeker in het assortiment in verschillende uitvoeringen en prijsklassen. Let er trouwens wel op dat de meeste koffiebekers niet lekdicht zijn. Ze zijn bedoeld als vervanging voor de wegwerpbekers en niet om je drankje in te bewaren. Kijkend naar de prijs, het materiaal en de verkrijgbaarheid gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar de Zuperzozial koffiebeker. Ik heb al goede ervaringen met de producten van Zuperzozial (hun serviesset voor kleine kinderen is echt een uitkomst!) en het assortiment vind je in steeds meer winkels in Nederland. Wij zorgen ervoor dat we in de toekomst altijd twee bekers met ons meenemen zodat onze koffiebehoefte onderweg voortaan niet meer met een heleboel afval gepaard hoeft te gaan.

duurzame en handige koffiebekers voor onderweg

Dit artikel bevat een affiliatelink naar Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

Bron foto 1 en 3: Capventure
Bron foto 2: http://www.kitchenwarehouse.com.au/
Bron foto 4: https://ecoffeecup.eco/There are 7 comments

Add yours
  1. Resaarcle

    Jouw blogpost komt als geroepen want vanmorgen bedacht ik in een broodjeszaak dat ik die lekkere soep liever in een eigen containertje mee naar het werk wou nemen, maar ik had niet meteen een goed product voor ogen. Zo’n koffiebeker kan volgens mij ook prima voor warme soep. Probleem opgelost, bedankt!
    Resaarcle onlangs geplaatst…Abee-wat?My Profile


Post a new comment

CommentLuv badge