Groen Licht

Kijktip: Groen Licht

Sinds vorige maand wordt de gloednieuwe serie Groen Licht wekelijks uitgezonden bij de VARA. Deze serie, die qua opbouw en stijl erg lijkt op consumentenprogramma Kassa, richt zich volledig op duurzaamheid. De presentatrices noemen Groen Licht ‘het programma over groene feiten en fabels’. Aan bod komen allerlei mooie initiatieven, producten, individuen en bedrijven die op hun eigen manier bijdragen aan een groenere wereld.

Het programma wordt gepresenteerd door Brecht van Hulten en Milouska Meulens. Elke aflevering duurt ongeveer 25 minuten en daarin komen diverse onderwerpen aan bod. In de eerste paar afleveringen gaan de items bijvoorbeeld over de Fairphone, duurzame allesreinigers, composteerbaar plastic, duurzaam kattenvoer en groene condooms. De producten worden toegelicht, dikwijls vinden er interviews plaats met de bedenkers van het product en de duurzaamheid wordt onderzocht. Groen Licht is een bron van informatie over duurzaamheid en brengt mij in elk geval elke aflevering weer een heleboel inspiratie.

Groen Licht is elke maandag vanaf 19.20 te zien op NPO2. Natuurlijk kun je alle eerdere afleveringen ook nog terugkijken via de website van NPO en wil je echt niets meer missen van dit nieuwe programma volg dan ook de Facebookpagina van Groen Licht.

Bron foto: Annemieke van der Togt voor BNN-VARA

10 gedachten over “Kijktip: Groen Licht”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *