no more plastic bags

De leukste alternatieven voor de plastic tas

Begin dit jaar is er een verbod gekomen op de gratis plastic tas. Om de verspilling van grondstoffen en de toename van zwerfafval tegen te gaan wordt er van consumenten nu verwacht dat zij hun eigen tas meenemen of een klein bedrag betalen als vergoeding voor een plastic tas. Nu we goed en wel in februari van 2016 zijn beland zijn de meeste mensen ondertussen wel gewend aan het verbod op de gratis plastic tas. Ik zie steeds meer mensen hun eigen tasjes meenemen en ik word daar ontzettend blij van. Gelukkig is het tegenwoordig ook helemaal geen straf om je eigen tasjes mee te nemen met al die leuke ontwerpen die er te vinden zijn. Ik vind persoonlijk katoenen tassen ontzettend handig en een ideale vervanging voor plastic tassen. De katoenen tassen zijn makkelijk mee te nemen, goed uit te wassen en verkrijgbaar is alle maten, kleuren en printen. Ik heb ondertussen al een behoorlijke verzameling opgebouwd en ik neem altijd overal een voorraad mee naar toe. Vandaag deel ik een paar van mijn favorieten met jullie.

Tenenkrommende Engelse vertalingen van Nederlandse gezegdes doen het ontzettend goed, dat bewijst Bucket Bags maar weer met hun ontzettend leuke tassen. De tassen kosten € 11,- per stuk en zijn gemaakt van 100% biologisch katoen dat ook nog eens fairtrade is!

bucketbag

Aan de tassen van Rosamy Illustrations is duidelijk te zien dat je hier te maken hebt met twee zeer creatieve meiden. Elke tas is ontzettend leuk bedrukt met diverse printen en teksten. De tassen kosten € 10,- per stuk, inclusief verzendkosten, en zijn fairtrade gemaakt van 100% biologisch katoen.

Rosamy

Om een duidelijke boodschap uit te dragen zit je met deze katoenen tas zeker goed. De tas met de boodschap ‘no more plastic bags, please’ aan beide kanten gedrukt is verkrijgbaar op de website van Vormgevoel en kost € 9,99, inclusief verzendkosten.

no more plastic bags

De webshop Hebbers verkoopt ook een fijne selectie katoenen tassen met leuke geometrische prints en teksten. De tasjes kosten € 9,95 per stuk en voor € 12,95 kun je een tas ontwerpen met een eigen print. Ook leuk!

hebbers

Ook voor een kleiner budget zijn er natuurlijk genoeg katoenen tassen te vinden. Zo heeft de leuke winkel Flying Tiger altijd een uitgebreide selectie aan leuke tassen met een grappige opdruk of leuke tekst. De tassen zijn ongeveer € 2,- per stuk en in alle filialen verkrijgbaar.

Flying Tiger

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke tassen op de markt en heeft tegenwoordig elke winkel wel een leuke katoenen tas voor een betaalbare prijs. De mogelijkheden zijn eindeloos en er zijn ook een heleboel leuke webshops waar je je eigen tas kunt laten ontwerpen. Welke tas is jullie favoriet?

Bron foto 1: https://www.facebook.com/zegneetegendeplastictas
Bron foto 2: https://www.facebook.com/bucketbags
Bron foto 3: https://www.facebook.com/rosamyillustrations
Bron foto 4: https://www.facebook.com/zegneetegendeplastictas
Bron foto 5: https://www.facebook.com/hebbersshop
Bron foto 6: https://www.facebook.com/flyingtigercph/There are 11 comments

Add yours
  1. Willianne

    Ik heb tasjes zoals die van ikea. Die hebben een opbergvakje ingebouwd en daardoor zijn ze mooi klein in mijn handtas en zitten ze er altijd in. Maar alle tasjes die ik heb zijn wel gemaakt van kunststof. Ik was ze dan wel maar zijn er ook al katoenen opvouwtasjes?
    Daar zou ik helemaal happy mee zijn.

    • awkwardduckling

      Dat is ook heel slim! Voor zover ik weet zijn er nog niet van die katoenen opvouwtasjes. Ik denk dat die pakketjes toch iets te groot zouden zijn. Natuurlijk kun je wel een dun katoenen tasje kopen en hier een eigen opbergzakje voor gebruiken. Xenos heeft bijvoorbeeld heel dunne katoenen zakjes en ook kleine portemonneetjes waar je zo’n tasje in zou kunnen bewaren. Voor 3 euro ben je dan klaar.


Post a new comment

CommentLuv badge