Forks over Knives

Kijktip: Forks over Knives

Ik ben waarschijnlijk één van de laatsten die de documentaire Forks over Knives heeft gezien. Alhoewel de documentaire eenvoudig beschikbaar is via Netflix schroom ik toch vaak bij het kijken van documentaires over gezondheid en veganisme vanwege de soms wel erg confronterende beelden. Gelukkig valt Forks over Knives niet in deze categorie en kan ik iedereen die graag meer wil weten over plantaardig eten deze documentaire van harte aanbevelen.

Forks over Knives is een Amerikaanse documentaire uit 2011 over de gezondheidsvoordelen van een dieet bestaande uit onbewerkte en plantaardige voeding. In de documentaire worden diverse grote studies naar de relatie tussen voeding en gezondheid uitgelicht en vormen de carrières van arts Caldwell Esselstyn en professor in de biochemie T. Colin Campbell de leidraad van het verhaal. Beide mannen ondervonden tijdens hun carrière, op verschillende manieren, de vele voordelen van een plantaardig dieet bestaande uit zoveel mogelijk onbewerkt voedsel en implementeerden dit in hun werk.

Forks over Knives

De documentaire is in zijn geheel te bekijken op Netflix en voor meer informatie over de documentaire of handige informatie om zelf aan de slag te gaan met de adviezen uit de film kun je een bezoek brengen aan de website van Forks over Knives.

Bron foto 2: http://www.forksoverknives.com/

2 gedachten over “Kijktip: Forks over Knives”

  1. Ik heb deze docu ook afgelopen week pas gezien ? Erg interessant! Zeker omdat beide mannen uit de wetenschappelijke wereld komen, maar juist in de praktijk bezig zijn. Leuke aanvulling eigenlijk op Fat, sick and nearly dead.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *