Druk

Creatieve Broedplaats Druk in Utrecht

Vorige week was ik uitgenodigd voor een trendtour door Utrecht voor mijn andere blog, Wanderlust, waar ik schrijf over de leukste hotspots, events en foodtrends. Tijdens deze middag maakte ik kennis met een heleboel leuke restaurants en koffietentjes, maar ik vond het ook heel leuk om kort binnen te stappen bij creatieve broedplaats Druk aan de Westerkade. Tot voor kort was dit gebied in Utrecht niet heel erg gezellig en drukbezocht, maar met de komst van verscheidene hotspots in de buurt en deze bruisende creatieve broedplaats is de Westerkade nu een plek om zeker even langs te gaan tijdens je volgende bezoek aan Utrecht. Ik ben gek op dit soort collectieven en ik vind het leuk om te zien dat de creativiteit van ondernemers zo bruist in Nederland.

Druk

De creatieve broedplaats Druk is opgezet door een groep enthousiaste ondernemers die werkzaam zijn in diverse creatieve sectoren. De naam is afgeleid van de drukkerij die voorheen was gevestigd in het pand en Druk vormt nu sinds 2015 een broedplaats van talent. Het pand wordt gedeeld door maar liefst 11 verschillende huurders: Koffie Leute, Werfzeep, Ellen Vesters, Urlaub, Timon Jacob Photographer, Larisa Wiegant, Studio Vrijdag, Mr Beam, Labour of Art, Het Cultuurknooppunt en Blackbook. De groep ondernemers hoopt met Druk een plek te creëren voor samenwerkingen en ontmoetingen en waar volop ruimte is voor workshops, exposities en evenementen.

De reden dat ik kennismaakte met Druk is de in het pand gevestigde koffiebar Koffie Leute, de eerste koffiebar in Nederland die zich voornamelijk richt op filterkoffie en slow coffee. Ze schenken nu ook een heerlijk bakje espresso of cappuccino en tevens worden hier diverse workshops en proeverijen gegeven om mensen meer inzicht te bieden in de boeiende wereld van koffie. In de winkel van het Brauhaus zijn diverse producten te koop die onder andere zijn gemaakt door de makers van Druk.

Koffie Leute

Koffie Leute vind je aan de voorkant van het pand met een prachtige pui die in de zomer als een garagedeur verdwijnt en een gezellig terras creëert. In het hart van het pand bevindt zich de kas, een glazen ruimte van ongeveer 27 m2 die wordt verhuurd aan geïnteresseerden voor bijvoorbeeld lezingen, workshops of presentaties. De kas is een echte eyecatcher en maakt het pand erg bijzonder.

Wil je zelf eens een kijkje nemen bij deze mooie creatieve broedplaats of een kopje koffie drinken bij Koffie Leute? Bezoek dan Druk aan de Westerkade 30 in Utrecht. Voor meer informatie over de diverse ondernemers die zijn aangesloten bij Druk of over het pand zelf kun je ook een bezoekje brengen aan de website van Druk.

Bron foto 1 en 2: https://www.facebook.com/drukutrecht

4 gedachten over “Creatieve Broedplaats Druk in Utrecht”

    1. Leuk om te horen! Sowieso zijn er steeds meer leuke hotspots daar in de buurt te vinden en Utrecht is echt een heel erg leuke stad om een dagje te shoppen/eten/borrelen, dus echt een aanrader!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *