DJ 100

DJ100

De landelijke verkiezing naar de honderd duurzaamste jonge koplopers in Nederland is van start gegaan. Voor deze zoektocht, ook wel de DJ100 genoemd, kan iedereen van 32 jaar of jonger met een idee of initiatief dat een duurzaam en positief effect heeft op onze wereld zich aanmelden. De DJ100, opgezet door SustainableMotion, is geen ranglijst, maar meer een prachtig overzicht van alle jonge duurzame doeners en denkers in ons land. Er is nadrukkelijk niet gekozen voor een ranglijst omdat de bedenkers van de DJ100, geheel terecht naar mijn mening, stellen dat de nieuwe generatie denkt in samenwerken en elkaar versterken en niet zozeer in competitie. De lijst is een respons op de Duurzame 100, een ranglijst die elk jaar wordt samengesteld door Trouw en die toch nog erg wordt gedomineerd door de iets oudere burgers die betrokken zijn bij de verduurzaming van de samenleving. Ook een fantastisch initiatief natuurlijk, maar er zijn ook een heleboel jonge groendoeners die wel eens in het zonnetje gezet mogen worden.

Met een plekje in de DJ100 vergaar je als jonge groendoener niet alleen een heleboel bekendheid, het platform biedt ook mogelijkheden tot een samenwerking met partners als Duurzaam Doen, OneWorld en Dutch, waarbij zowel het netwerk als de impact enorm kan worden vergroot. In de DJ100 lijst van 2014 stonden bekende namen als Francien Eppens van Shop&Drop, Aart van Veller van Vandebron, Wendelien Hebly van Yoni en Lisa Steltenpool van haar boeken De Vegarevolutie en Kickstart. Voor een compleet overzicht van de DJ100-lijst van 2014 kun je hier een kijkje nemen. De duurzame jonge koplopers van 2016 worden geselecteerd door een jury bestaande uit Maurits Groen, Thiëmo Heilbron, Hannie Vlug, Willa Stoutenbeek en Harm Edens. Zij selecteren uit alle aanmeldingen de 100 meest innovatieve en inspirerende duurzame koplopers van Nederland van 32 jaar of jonger. Wil jij jezelf of iemand anders aanmelden voor de DJ100? Dat kan via de website van DJ100. Aanmelden kan tot en met 18 maart 2016.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *