Cooked

Kijktip: Cooked van Michael Pollan

Na het grote succes van de foodserie Chef’s Table komt Netflix nu met een nieuwe Netflix Original serie die geheel om voeding draait. Vanaf deze maand zal op de streamingdienst de gloednieuwe serie Cooked te zien zijn, een documentaireserie waarin auteur en journalist Michael Pollan op zoek gaat naar de oorsprong van onze relatie met eten en de effecten van voedselbereiding hierop.

Michael Pollan is de auteur van wereldwijd succesvolle boeken als Een pleidooi voor echt eten en Een pleidooi voor echt koken. Zijn motto is ‘Echt eten. Niet te veel. Vooral planten.’ en met dit motto kaart hij de problemen met ons westerse voedingspatroon aan en biedt hij eenvoudige handvatten om de overstap te maken naar een gezondere leefstijl.

De serie Cooked zal bestaan uit vier afleveringen en in elke aflevering zal Michael Pollan aan de hand van één van de elementen, vuur, water, aarde en lucht, ons voedingspatroon en onze voedselbereiding onder de loep nemen. De serie is prachtig in beeld gebracht, zoals te zien is in de allereerste trailer die twee dagen geleden vrij werd gegeven. Ik zal in elk geval met veel plezier vanaf 19 februari op Netflix naar Cooked gaan kijken. Jullie ook?There are 2 comments

Add yours
    • awkwardduckling

      Er staat tegenwoordig zoveel leuks op Netflix, het is echt niet meer te vergelijken met het begin in Europa. Ik geloof dat je online ook wel het aanbod in jouw regio kunt bekijken en volgens mij hanteren ze ook nog steeds een gratis proefmaand.


Post a new comment