afvalscheidingswijzer

Afval scheiden met deze handige wijzer

Nu afval scheiden steeds gebruikelijker wordt in de meeste gezinnen is het geen overbodige luxe om gebruik te maken van een afvalscheidingswijzer. Alhoewel we tegenwoordig allemaal wel weten dat plastic verpakkingen in de PMD-zak of container gaan en dat oude kranten bij het oud papier horen laten sommige producten ons toch keer op keer voor een raadsel staan. De handige website en bijbehorende app De Afvalscheidingswijzer van Milieu Centraal helpt je hierbij.

afvalscheidingswijzer

Ik leerde de Afvalscheidingswijzer kennen via het ontzettend leuke en informatieve programma Groen Licht dat wekelijks wordt uitgezonden op NPO2. Niet alleen krijg je in de app en op de website duidelijk te zien bij welk afval het desbetreffende product thuishoort, je krijgt hier ook nog eens een duidelijke uitleg bij. Zo was ik enigszins verbaasd dat piepschuim, zelfs in kleine hoeveelheden, apart ingezameld en weggebracht moet worden en dat bakpapier niet bij het reguliere papier kan worden ingezameld. Tot nu toe ben ik nog geen product tegengekomen dat niet was opgenomen in de lijst van de app, de lijst is zeer uitgebreid en overzichtelijk.

Wil jij ook gebruik maken van deze handige tool? Bezoek dan de website van de Afvalscheidingswijzer om direct iets op te zoeken of download de app gratis in de appstore of Playstore, zo heb je altijd een snel antwoord bij de hand.

 

6 gedachten over “Afval scheiden met deze handige wijzer”

  1. Oh wat ontzettend handig! Ik heb ook een aantal dingen waar ik altijd over twijfel, maar wat ik altijd vergeet op te zoeken. Ik heb de app meteen gedownload!

    1. Het is heel makkelijk om te beginnen met bijvoorbeeld het inzamelen van oud papier in een oude doos en het plastic in een aparte zak. Dat scheelt al stukken en vanaf daar kun je steeds verder kijken. Alle beetjes helpen natuurlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *