bier

Zero waste bier tappen met de growler

In één van de laatste uitgaves van het maandblad Delicious. trof ik een ontzettend leuke nieuwe trend aan, namelijk de growler. Dit voor Nederland nog relatief onbekende concept is een grote fles met een inhoud van nagenoeg 2 liter die je bij een lokale brouwerij of pub kunt laten vullen met jouw favoriete bier. Nu is het natuurlijk al mogelijk om relatief verpakkingsvrij bier aan te schaffen door flesjes met statiegeld te kopen in plaats van blikken bier, maar zeg nu zelf: zo’n growler is toch stiekem ook veel leuker? Daarnaast biedt het de mogelijkheid om allerlei lokale speciaalbiertjes uit te proberen in je eigen huiskamer. Het bier blijft in de fles wel een week goed en is na opening nog 2 dagen houdbaar.

Maar waar kun je jouw growler verkrijgen en waar kun je deze laten vullen? In Amsterdam kun je deze onder andere laten vullen bij bar Hoppa! aan de Singel, in café Craft & Draft aan de Overtoom of bij The Beer Tree aan de Jan Pieter Heijestraat. Ook buiten Amsterdam zijn er natuurlijk diverse plekken om jouw growler te vullen met speciaalbiertjes. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij bierwinkel De Bierbrigadier of brouwerij Van Moll in Eindhoven en Brouwerij Frontaal in Breda. Er zullen vast en zeker nog meer plekken in Nederland zijn waar je jouw growler kunt vullen dus informeer zeker eens bij jouw favoriete brouwerij, winkel of café.There are 8 comments

Add yours
    • awkwardduckling

      Helaas kon ik geen informatie vinden over de prijs voor een growler of de prijs voor het vullen van een growler. Het zal wel heel erg variëren, afhankelijk van het soort bier dat je bijvoorbeeld tapt en of je een ‘standaard’ growler aanschaft of een gepersonaliseerde growler (die je ook steeds meer ziet, met bijvoorbeeld het logo van een brouwerij). Als je het leuk vindt kun je eens informeren bij één van de verkooppunten, die weten dat vast allemaal te vertellen.


Post a new comment