duurzame menstruatieproducten

Wasbaar maandverband

Wasbaar maandverband is een duurzamer alternatief voor het maandverband voor eenmalig gebruik dat veel vrouwen gebruiken tijdens de menstruatie. Wasbaar maandverband wordt op dezelfde wijze gebruikt als regulier maandverband, maar in plaats van het maandverband bij vervanging weg te gooien, wordt dit na gebruik uitgewassen zodat het keer op keer kan worden gebruikt. Wasbaar maandverband is een geliefd zero waste alternatief voor reguliere menstruatieproducten. 

Voor veel vrouwen is het misschien even wennen: het uitwassen van menstruatieproducten in plaats van deze direct weg te gooien. Toch is het niet zo raar en niet zo vies als men soms vindt. Als je de wasbare maandverbanden na gebruik in een sopje doet zijn ze al voorgeweekt en worden ze makkelijker schoon in de was. Daarnaast zijn de maandverbanden van katoen veel comfortabeler en minder irriterend dan regulier maandverband. Gewoon maandverband van de meeste merken wordt gemaakt van onder andere polymeren waar veel chemische stoffen en soms zelfs nog parfums aan zijn toegevoegd. Dit alles om het maandverband een comfortabel gevoel te laten geven, maar het zorgt toch voornamelijk voor irritatie aan een zeer gevoelig en kwetsbaar deel van ons lichaam. Wasbaar maandverband is in allerlei vormen, kleuren, printen en afmetingen verkrijgbaar van merken als Ecofemme, ImseVimse, LanaLuna. Ella’s House en Myllymuksut.

Meer lezen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *