vrijwilligerscollege

Het Vrijwilligerscollege

Onlangs ontdekte ik in Deventer, mijn nieuwe woonplaats, een ontzettend leuk en sociaal initiatief: het Vrijwilligerscollege. Het is een soort Konnektid, maar dan offline. Vrijwilligers met specifieke kennis of ervaring delen dit graag met andere geïnteresseerden via groepslessen of één-op-één lessen.

Na wat research ontdekte ik dat het Vrijwilligerscollege in Deventer zeker niet het enige initiatief in Nederland was. Kansfonds is een organisatie die zich inzet voor de kwetsbaren in de samenleving en steunt diverse initiatieven die worden opgezet door betrokken mensen die graag iets willen bijdragen aan de maatschappij. Een groot gedeelte van deze projecten zijn Vrijwilligerscolleges, een manier waarop mensen hun kennis aan anderen kunnen doorgeven en waarop deelnemers op een kleinschalige en toegankelijke manier nieuwe kennis en vaardigheden kunnen opdoen.

Nederland heeft inmiddels al 25 Vrijwilligerscolleges, verspreid door het hele land. Je vindt deze colleges in steden als Deventer, Haarlem, Dokkum, Leiden en Baarn. Ben je geïnteresseerd geraakt in het Vrijwilligerscollege? Bezoek dan zeker eens een lokale vrijwilligerscentrale om te informeren naar de mogelijkheden in de buurt om jouw kennis en ervaring te delen of nieuwe kennis op te doen.There are 2 comments

Add yours
  1. Yvonne

    Wat leuk, nooit van gehoord! Ik ga eens kijken.
    De verhuizing is achter de rug? Ik zie dat je nu bijna ‘om de hoek’ woont. Als ik in de buurt ben, kom ik een bakkie doen bij je!


Post a new comment