vertical garden

Vertical gardening

Vertical gardening staat voor tuinieren in de hoogte in plaats van in de breedte. Het is een fantastische oplossing voor tuinieren op beperkte oppervlakten, zowel voor thuis als in de landbouw.

In huis kun je een muur, raam of schutting gebruiken om een vertical tuin te creëren. Zo bespaar je ruimte in huis en met de juiste lichtinval, bewatering en zorg kun je zo heel efficiënt een tuin onderhouden. Je kunt een vertical garden maken met allerlei soorten gewassen. Heb je graag een decoratieve wand dan kun je met jouw favoriete planten en bloemen een wand creëren, maar het is ook heel goed mogelijk om een eetbare vertical garden te maken met diverse kruiden, soorten sla of andere gewassen. De mogelijkheden zijn eindeloos en zijn alleen afhankelijk van de beschikbare middelen en het onderhoud.

In de landbouw wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van vertical gardening, vooral voor binnen in plaats van buiten, om zo meer mogelijkheden te creëren om moeilijke gewassen gecontroleerd en op beperkte oppervlakte te telen, ongeacht het klimaat. Met vertical gardening wordt het namelijk mogelijk om gecontroleerd in een gesloten systeem diverse gewassen te telen in de hoogte.

Lees meer:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *