Een semi-vegetariër is een persoon die een voedingswijze aanhoudt die niet geheel vegetarisch te noemen is, maar hier wel op is gebaseerd. Een semi-vegetariër kan bijvoorbeeld er bewust voor kiezen om een bepaalde soort vlees of vis niet meer te nuttigen, of kiest er voor om enkele dagen per week vegetarisch te eten.
Een semi-vegetariër verschilt van de definitie van de meest bekende soort vegetariër, vaak de lacto-ovo vegetariër, in het opzicht dat de vegetarische leefstijl, waarin er geen vlees, vis, schaaldieren of insecten worden genuttigd, niet volledig wordt toegepast. Het semi-vegetarisme komt in vele soorten en maten voor en soms wordt er ook naar de flexitariër gerefereerd als semi-vegetariër. Andere benamingen en subcategorieën van semi-vegetariërs zijn bijvoorbeeld de ovo vegetariër, de pescotariër, de pollotariër en de demitariër.
Lees meer:
- Mijn favoriete vega(n) kookboeken
- Leestip: De Vegarevolutie
- Leestip: Kickstart
- Kookboektip: De Hippe Vegetariër
- Kookboektip: Vegatopia
- Kookboektip: Deliciously Ella
- Kookboektip: Thug Kitchen
- Kookboektip: Thug Kitchen Feestvoer
- Kookboektip: Minimalist Baker’s Everyday Cooking
- Kookboektip: The Green Kitchen
- Kookboektip: The Green Kitchen Travels
- Kookboektip: The Green Kitchen Smoothies
- Kookboektip: Meat Free Monday Kookboek
- Kookboektip: Veg!
- Kookboektip: Vegadutchie
- Happy Cow
- Vegans & Veggiez
- Kijktip: Forks over Knives
- Kijktip: What’s wrong with what we eat?
- Kijktip: What the health?
- Kijktip: Food Choices
- Kijktip: Cowspiracy
- Kijktip: Vleesverlangen
- Kijktip: Vegucated