Het Goed Deventer

Kringloop Het Goed in Deventer

Het is alweer een tijd geleden dat ik één van mijn favoriete kringloopwinkels met jullie deelde, en dat terwijl ik juist met de verhuizing zoveel te vinden was in kringloopwinkels. Nu ik in Deventer woon ben ik minder vaak in de gelegenheid om mijn favoriete kringloopwinkels in de Gooi en Vechtstreek te bezoeken, zoals de Kringloper in Weesp of de Kringloper in Naarden en Hilversum. Gelukkig maakt de lokale kringloopwinkel in Deventer een heleboel goed. Daarom schrijf ik vandaag een uitgebreide post over mijn nieuwe favoriet: Kringloopwinkel Het Goed in Deventer.

Het Goed Deventer

De naam Het Goed zal jullie misschien bekend voorkomen. Het Goed is namelijk de naam van een keten kringloopwinkels in Nederland. Zo vind je filialen van Het Goed van Assen tot Roermond en valt ook één van mijn eerder genoemde favorieten, Het Goed in Nijmegen, hieronder.

Het Goed Deventer

Het Goed in Deventer is een enorm ruime kringloopwinkel waar je voor van alles en nog wat terecht kunt, maar waar je vooral goed kunt slagen voor kleding en accessoires (voornamelijk voor vrouwen) en speelgoed. Ik vind de winkel overzichtelijker dan het filiaal in Nijmegen en ook zeker ruimer van opzet. Vooral op de kledingafdeling zijn mooie displays neergezet waar diverse kledingstukken, tassen, schoenen en andere accessoires zijn uitgelicht en op deze afdeling zijn alle kledingstukken overzichtelijk op rekken gehangen naar maat en kleur. Een stuk duidelijker dan in andere kringloopwinkels, waar je vaak moet struinen tussen de kleding om iets in jouw maat te vinden.

Het Goed Deventer

De speelgoedafdeling is ook echt een aanrader. Niet alleen is deze ruim omgezet en vind je hier echt van alles en nog wat voor diverse leeftijden, het is ook geen bezwaar als kinderen hier even met het speelgoed spelen en geloof me, dat is best uitzonderlijk voor een winkel. Hetzelfde geldt voor de boekenafdeling, waar zelfs een tafeltje met allerlei tijdschriften en boeken in de kinderboekenhoek is ingericht voor de kinderen. Dat geeft mij ook weer even de gelegenheid om rustig rond te kijken terwijl mijn zoon zich vermaakt. De winkel was trouwens al aardig in de carnavalsstemming met een heleboel rekken vol met verkleedkleren en -accessoires. Ik vond het leuk om te zien dat je blijkbaar zelfs voor dit soort evenementen bij een kringloopwinkel aan het juiste adres bent.

Het Goed Deventer

Eén van de redenen dat Het Goed zo’n prettige kringloopwinkel is is dat ze een sterke nadruk leggen op het belang van en de voordelen van recyclen en upcyclen. Overal in de winkel hangen borden waarop ze aangeven wat het voordeel is van recyclen en in de winkels liggen diverse folders met leuke ideeën om producten te upcyclen. In de winkel in Deventer hangen de muren vol met dit soort opgeknapte meubels en accessoires zodat je volop geïnspireerd raakt.

Het Goed Deventer

Kringloopwinkel Het Goed in Deventer vind je in de Harderwijkerstraat 25. Wil je meer weten over Het Goed in Deventer of weten of er een filiaal bij jou in de buurt te vinden is? Breng dan zeker een bezoekje aan de website van Het Goed.

 

7 gedachten over “Kringloop Het Goed in Deventer”

  1. Ziet er heel leuk uit! Ik ben nog nooit in Deventer geweest, maar ga dat zeker een keer doen 🙂 En wat goed dat ze er ook bij uitleggen waarom recyclen zo goed is.

    1. Voordat ik hierheen verhuisde was ik ook nog nooit in Deventer geweest, maar het is écht een onwijs leuke stad vol met schattige winkeltjes en leuke eetcafés. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

    1. Ja, die in Nijmegen vond ik ook heel erg leuk, alleen wat rommeliger en ook wat duurder. Ik vind het sowieso erg leuk dat Het Goed die leuke folders heeft met upcycling tips, geeft de kringloopwinkel echt een extra dimensie.

  2. Het is zeer zeker een mooie winkel en ze doen er ook van alles aan om te zorgen dat de winkel er op en top uitziet en kom gewoon eens kijken en beslis zelf wat u ervan vind in de mooiste en leukste kringloopwinkel van deventer aam de harderwijkerstraat 25

  3. Ook wij van @RepairCafe Deventer zijn heel blij met Het Goed! Elke 2e zaterdag van de maand komen tussen 40 en 60 mensen met kapotte spulletjes bij ons terecht om het te repareren. Het Goed schenkt ons al 3,5 jaar heel gastvrij onderdak en sinds september jl. hebben wij een vaste werkplaats. Dus naast Recycle en Upcycle doet Het Goed ook aan Repair. En samen brengen wij de kringloop maatschappij steeds meer tot leven 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *