aquaponics

Hydroponics

Hydroponics is een systeem voor het telen van diverse gewassen in water in plaats van aarde. Het systeem is vergelijkbaar met aquaponics, maar in een aquaponics systeem creëer je een gesloten systeem waarbij de planten hun voedingstoffen via het water ontvangen via een aquacultuur, oftewel het houden van vissen of andere waterorganismen, terwijl in een hydroponicssysteem de planten hun voedingsstoffen krijgen via andere methoden.

Alhoewel hydroponics en aquaponics de laatste jaren weer enorm in opkomst is, is het systeem alles behalve nieuw. De basisbeginselen van zijn al terug te vinden bij de Azteken en in het oude Azië. De moderne systemen weten het telen van diverse gewassen zeer efficiënt uit te voeren zonder dat daar grond of veel ruimte voor nodig is. De grootte en complexiteit van het systeem kan heel erg verschillen: iemand kan thuis ook al een eenvoudig hydroponicsysteem implementeren, maar er wordt ook al in bedrijven mee gewerkt om op grotere schaal gewassen te kweken.

Lees meer:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *