groenteafval hergebruiken

Flexitariër

Een flexitariër is iemand die er bewust voor kiest om één of meerdere dagen per week geen vlees of vis te eten en dus enkele vegetarische maaltijden te nuttigen. Steeds meer mensen kiezen bewust ervoor om vlees en vis vaker te laten staan en noemen zichzelf een flexitariër. Een flexitariër wordt ook wel eens een semi-vegetariër genoemd. 

Alhoewel een flexitariër eens of vaker per week vegetarisch eet wordt hij of zij geen vegetariër genoemd. Een vegetariër is namelijk iemand die helemaal geen producten van gedode dieren nuttigt en er dus bewust voor kiest om nooit vlees, vis, schaaldieren of insecten te eten.

Iemand kan om verschillende redenen kiezen voor een vegetarisch dieet, of het nu voor af en toe is of voor elke dag van de week. Zo kan iemand uit ethische overwegingen ervoor kiezen geen gedode dieren te eten, maar ook uit religieuze principes, gezondheidsoverwegingen of duurzaamheidsoverwegingen. Er zijn, naast de flexitariër, oftewel de semi-vegetariër, nog meer verschillende soorten vegetariërs te onderscheiden. Zo zijn er ook de lacto-ovo vegetariër, de ovo vegetariër, de demitariër, de pescotariër en de pollotariër.

Lees meer:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *