Experimenteren met Gratis Geld

Eerlijke Bankwijzer

De Eerlijke Bankwijzer maakt het kiezen van een duurzame en eerlijke bank een stuk eenvoudiger en inzichtelijker. Het platform vergelijkt de 10 belangrijkste aanbieders van particuliere betaal- en spaarrekeningen op diverse factoren op het gebied van duurzaamheid. Zo weet je heel eenvoudig hoe jouw bank scoort op het gebied van Wapens, Belastingen, Dierenwelzijn, Corruptie, Mensenrechten, Bonussen, Transparantie, Visserij, Bosbouw, Financiële Sector, Elektriciteitsproductie, Natuur, Gezondheid, Voeding, Mijnbouw, Olie & Gas, Maakindustrie, Gendergelijkheid en Woningbouw & Vastgoed wat betreft beleid. 

De Eerlijke Bankwijzer is een initiatief van Eerlijke Geldwijzer, een platform dat de consument op heldere manier informeert over het duurzaamheidsbeleid van banken en verzekeringen. Door middel van een eenvoudige en overzichtelijke tabel kun je aan de hand van kleuren en cijfers zien hoe jouw bank scoort op de verschillende onderdelen. Voor elke beoordeling is een toelichting beschikbaar zodat meteen duidelijk is waar de beoordeling op gebaseerd is. Je kunt daarnaast de uitgebreidere onderzoeken lezen waar de beoordelingen op stoelen en banken heel eenvoudig met elkaar vergelijken. Het kiezen voor een duurzame bank die strookt met jouw idealen is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Meer lezen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *