consuminderen

Consuminderen

Consuminderen is een eenvoudig begrip. Het staat simpelweg voor het minderen van het consumeren. Er wordt dus minder geld uitgegeven aan goederen, meer zelf gemaakt en gerepareerd en meer geld gespaard. De term is nauw verbonden met minimaliseren en het antwoord op onze moderne consumptiemaatschappij waar consumentisme wordt gestimuleerd en producten al bij voorbaat worden gemaakt om uiteindelijk weg te gooien.

Consuminderen betekent vooral dat je minder nieuwe producten koopt. Veel mensen die zich bezighouden met consuminderen geven dus minder geld uit aan het kopen van nieuwe producten, maar sparen hun geld op, kiezen er vaker voor om producten zelf te maken, lenen producten voor eenmalig gebruik van vrienden, kennissen of via een deelplatform of kopen producten tweedehands. De term is een samentrekking van consumeren en minderen en is een neologisme dat aan het begin van de 21e eeuw is ontstaan. Het begrip hangt nauw samen met de huidige trend van minimaliseren, waarbij men streeft naar minder spullen en meer ervaringen, en anticonsumptie.

Meer lezen:There are no comments

Add yours