Kobo Plus

Bliyoo

Films en series kijken we tegenwoordig allemaal op Netflix, we luisteren onze muziek via Spotify en nu is het ook mogelijk om boeken en tijdschriften te lezen via je mobiele apparaten of pc. Alhoewel ik een groot fan ben van papieren boeken en tijdschriften is het natuurlijk wel een stuk duurzamer om tijdschriften digitaal te lezen en kan het behoorlijk schelen in de kosten als je kiest voor het digitaal lezen van een boek of tijdschrift. Daarnaast past het helemaal bij de minimalistische trend om ook boeken en tijdschriften digitaal te bewaren. Met de nieuwe dienst Bliyoo wordt dat nu wel heel eenvoudig omdat je met één eenvoudige toepassing toegang krijgt tot een heleboel boeken en tijdschriften.

Natuurlijk is het aanbieden van boeken en tijdschriften via internet of een app niet geheel nieuw. Met diensten als Blendle en Magzine was het al langer mogelijk om online jouw favoriete artikelen te lezen. Bliyoo maakt het echter mogelijk om voor een vast bedrag per maand onbeperkt boeken en tijdschriften te lezen. Voor fans van tijdschriften of boekenverslinders ideaal natuurlijk! In Bliyoo kun je uitgebreid zoeken in het assortiment op genre of titel en natuurlijk krijg je ook genoeg uitgelichte titels en suggesties te zien. De app houdt bij waar je bent gebleven in een boek of tijdschrift en geeft na het uitlezen van een titel direct nieuwe suggesties. Tevens is het mogelijk om oudere nummers van tijdschriften te lezen.

Bliyoo werd in mei 2015 gelanceerd door boekenwinkel Bruna. De dienst biedt 3 verschillende abonnementen aan. Zo kun je kiezen voor het onbeperkt lezen van of alleen boeken of alleen tijdschriften voor € 9,95 per maand of kun je kiezen voor een combinatie abonnement voor € 14,95. Met dit abonnement kun je jouw favoriete boeken of tijdschriften lezen via pc, mobiel of tablet. Een Bliyoo eReader  is ondertussen ook al beschikbaar gesteld omdat Bliyoo tot op heden niet compatible is met bestaande e-readers. Ik heb ervaren dat het lezen van boeken prima bevalt op telefoon en tablet, maar vooral voor tijdschriften heeft een tablet toch wel de voorkeur voor de leesbaarheid.

Natuurlijk is het aanbod nog niet onuitputtelijk. Zo mis ik zeker een paar van mijn favoriete tijdschriften in het aanbod, zoals Jamie Magazine en Elle Eten bijvoorbeeld, en zul je ook niet zo snel de literaire klassiekers in het aanbod aantreffen, maar het huidige aanbod is zeker genoeg om de komende maanden voorzien te zijn van leesvoer en wie weet hoe rap het aanbod wordt uitgebreid. Het aanbod van Netflix was in de eerste instantie in Nederland ook teleurstellend, maar dit heeft zich ook uitgebreid tot alom geliefde dienst met een steeds wisselend en groeiend aanbod. Ik ben tot op heden erg tevreden over Bliyoo en ik kan de dienst dan ook aan iedereen aanbevelen. Neem zeker eens een kijkje op de website van Bliyoo om kennis te maken, de eerste maand is sowieso gratis!There are 4 comments

Add yours
    • awkwardduckling

      Ik denk dat het ondertussen al weer flink wat uitgebreid is. Wij hadden hetzelfde met Netflix, na 1 maand hadden we het eigenlijk alweer gezien terwijl het aanbod nu heel interessant blijft. Ik hoop echt dat dit voor Bliyoo ook gaat gelden.


Post a new comment