ASC-keurmerk

ASC-keurmerk

Het ASC-keurmerk is een keurmerk voor kweekvis, -schaal en -schelpdieren en geeft duurzaamheidsrichtlijnen voor het kweken van vis, schaaldieren en schelpdieren. Hierbij zijn er regels opgesteld voor het antibioticagebruik, het visvoer, het energiegebruik, de biodiversiteit en het ecosysteem rond de kweek, de uitstoot van broeikasgas, het afvalbeheer, de arbeidsomstandigheden voor het personeel en de lokale gemeenschap. ASC staat voor en wordt beheerd door Aquaculture Stewardship Council.

Het ASC-keurmerk is net als het MSC-keurmerk een keurmerk voor vis, alleen is dit laatste keurmerk enkel gericht op duurzaamheidsrichtlijnen voor wilde vis. Het keurmerk zet hoog in op milieueisen en werkomstandigheden, al zijn de richtlijnen voor dierenwelzijn matig te noemen volgens Milieucentraal. De criteria waar vis met het keurmerk aan moet voldoen zijn opgesteld door het Wereld Natuur Fonds, het Initiatief Duurzame Handel en diverse viskwekers en wetenschappers. Je vindt het ASC-keurmerk op bijvoorbeeld tilapia, pangasius, kweekzalm, mosselen, oesters en garnalen in zowel supermarkten als bij vishandelaren.

Lees meer:

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *