bloemen

Minimalism Game – Zero Waste Edition update 4

Het is alweer 1 december en daarmee is de Minimalism Game – Zero Waste Edition, mijn opruimchallenge van november, tot een eind gekomen. Het doel van deze challenge was om in één maand maar liefst 465 items het huis uit te doen door elke dag meer items op te ruimen. Op dag één begin je nog met één item, maar op de dertigste dag ruim je 30 items op. Deze versie van de Minimalism Game is zero waste omdat je deze items niet zomaar weggooit, maar er een goede bestemming voor vindt door ze weg te geven of te verkopen. Vandaag lees je hoe de laatste week van de challenge voor mij is verlopen.

De challenge had voor mij niet op een beter moment kunnen komen want in november werd bekend dat wij zouden gaan verhuizen en spullen inpakken en gelijk uitzoeken is een fantastische combinatie: grondiger kun je eigenlijk niet opruimen. Daarom is de challenge voor mij waarschijnlijk ook enorm meegevallen, ik heb uiteindelijk nu al meer items de deur uitgedaan dan eigenlijk hoefde. In voorgaande updates (1,2,3) heb je al kunnen lezen dat ik al heel veel boeken, babyspullen, tijdschriften, bollen wol en kinderkleding de deur uit heb gedaan en deze week hebben onze dvd’s en cd’s eraan moeten geloven. Al jaren slepen wij deze enorm uitgebreide collectie met ons mee van huis naar huis en het neemt enorm veel ruimte in zonder nog echt van nut te zijn. Daarom besloten wij er deze keer korte metten mee te maken en de boel te verkopen.

minimalism game

De doos hierboven toont slechts een klein gedeelte van de collectie want in totaal hebben we 77 dvd’s en een grote hoeveelheid van de 111 cd’s die we te koop hebben aangeboden al verkocht. Daarnaast ben ik met het uitkammen van onze rommelkamer nog heel veel items tegengekomen die we zeker niet meeverhuizen dus die gaan we inleveren bij de kringloopwinkel. Al met al heb ik mijn doel voor november ruimschoots gehaald en ben ik voorlopig nog niet klaar met opruimen.

De Minimalism Game – Zero Waste Edition is mij heel goed bevallen. Het is geen opruimmethode die je langdurig kunt toepassen, maar om jezelf net even een duwtje in de juiste richting te geven en een duidelijk doel voor ogen te houden is het een ideale methode om op te ruimen. Het heeft mij in elk geval enorm geholpen met opruimen in de afgelopen maand!There are 4 comments

Add yours
 1. De Hoestende Avonturier

  Interessante challenge! Ik heb alle ‘weken’ die je achter de rug hebt ook even gelezen – goed gedaan! Minimalisme en opruimen hoor je tegenwoordig echt overal en het is niet zo mijn ding, maar zoiets lijkt me een goed idee. Zoals je al schreef; een goed zetje in de rug. Heb de laatste tijd alleen zonder challenge ook al veel opgeruimd en weggedaan en ben bang dat als ik hier nu mee begin het vooral tijdschriften zouden worden, haha!

  • awkwardduckling

   Het is inderdaad niet iedereen z’n ding en dat is ook begrijpelijk natuurlijk, sommige mensen zijn prima tevreden met de spullen die ze hebben. Voor de mensen die wel dat extra zetje nodig hebben is het een erg leuke challenge. In het begin was het bij mij ook vooral tijdschriften hoor, onvoorstelbaar hoeveel je daarvan opspaart :D.

  • awkwardduckling

   Voor een verhuizing is het echt ideaal omdat je heel kritisch naar al je spullen kunt kijken. Het wordt inderdaad wat moeilijker als je samenwoont met een hamsteraar, een schril contrast is dat dan ;). Heel veel succes met de verhuizing alvast, ook al is het nog een paar maanden in de toekomst.


Post a new comment