minimalisme

Inspiratie voor duurzaam en minimalistisch wonen

Zoals jullie misschien wel hebben gemerkt is het de laatste tijd erg stil geweest op mijn blog. Geen zorgen, ik ben zeker niet gestopt met bloggen, maar ik heb een aantal enorm hectische weken achter de rug waardoor het bloggen er helaas bij inschoot. De afgelopen weken stonden bij ons namelijk helemaal in het teken van onze verhuizing naar de andere kant van het land en alhoewel ik me had voorgenomen om hier met een paar dagen klaar mee te zijn en gewoon door te blijven bloggen blijkt de realiteit tot wel even anders te zijn. Gelukkig beginnen we nu aardig onze draai te vinden in het nieuwe huis en zijn de grote werkzaamheden gedaan. Nu kan het leuke werk beginnen: het uitpakken en inrichten.

Moderne keukens van Concepto Taller de Arquitectura

Een nieuw huis brengt een heleboel nieuwe mogelijkheden met zich mee, vooral als je minimalistischer en duurzamer wilt leven. Of je nu een huis laat bouwen, een huis koopt of een huis huurt, er zijn talloze mogelijkheden om je dagelijkse leefomgeving te verduurzamen. Al eerder gaf ik een heleboel handige tips om duurzaam te wonen en te verbouwen in de reeks Duurzaam wonen, maar er zijn ook talloze bronnen te vinden om inspiratie op te doen voor de bouw of inrichting van een minimalistisch en/of duurzaam huis. Eén handige bron is bijvoorbeeld Homify, een platform boordevol inspiratie op het gebied van architectuur, binnenhuisarchitectuur, interieurontwerp en constructie. Je kunt je hier volop laten inspireren door prachtige ontwerpen en het handige aan dit platform is dat je als gebruiker ook direct in contact kunt komen met de professionals achter het ontwerp. Dit zijn zowel professionals uit het buitenland als lokale talenten.

Scandinavische kinderkamers van INT2architecture

Op de website kun je je eenvoudig oriënteren door te zoeken op een stijl die helemaal bij jou past of te zoeken op de kamer die je graag onder handen zou willen nemen. Vervolgens krijg je een heleboel prachtige foto’s te zien van ruimtes of producten om inspiratie op te doen voor jouw droomhuis. Van slimme, ruimtebesparende oplossingen voor een minimalistisch huis tot de mooiste keukens die je je maar kunt bedenken! In het online magazine kun je bovendien ook een heleboel inspiratie doen voor bijvoorbeeld een minimalistisch droomhuis, vind je handige tips om energie te besparen en leer je meer over de invloed van de vorm van je huis op jouw gemoedstoestand. Voor iedereen die bezig is met een verbouwing, een verhuizing, een herinrichting of die gewoon verzot is op (binnenhuis)architectuur is Homify echt een fantastische website.

Dit artikel bevat een gesponsorde link. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

Bron foto 1: https://pixabay.com
Bron foto 2: Concepto Taller de Arquitectura @ https://www.homify.nl
Bron foto 3: INT2architecture @ https://www.homify.nlThere are 2 comments

Add yours

Post a new comment