Repareer.com

Repareer.com

Een belangrijke stap in een duurzamer leven is om defecte spullen niet direct weg te gooien en te vervangen, maar eerst proberen te repareren. Helaas heeft niet iedereen zelf meer de vaardigheden om defecte producten te maken en we hebben niet altijd een handig iemand in de buurt die dat klusje even voor ons kan klaren. Gelukkig zijn er in de steeds groter wordende deeleconomie steeds meer mooie initiatieven waar je ook voor reparaties terecht kunt. Denk bijvoorbeeld eens aan het Repaircafé of aan het nieuwe platform Repareer.com, waar je heel eenvoudig handige buurtgenoten vindt om jouw kapotte items te laten maken.

Repareer.com is een online platform dat mensen met kapotte spullen in contact brengt met handige buren. Je plaatst een oproep op de website en wacht tot iemand uit jouw buurt op jouw oproep reageert. Zo maak je handig gebruik van de vaardigheden van jouw buurtgenoten en de beloning voor de reparatie kan onderling worden afgesproken.

Het platform is opgezet door studenten Industrieel Ontwerpen Nyckle Sijtsema en Thijs Schippers van de Technische Universiteit Delft. Het doel van het platform is om reparaties op een sociale, duurzame en voordelige manier mogelijk te maken. Het platform heeft wat dat betreft veel weg van initiatieven als Peerby en Konnektid, waar ook gebruik wordt gemaakt van een lokaal netwerk om bepaalde diensten en producten mogelijk te maken. Heb jij ook iets in huis dat gerepareerd moet worden en waar je zelf niet aan toekomt? Of wil je graag je buurtgenoten een handje helpen of een klein zakcentje bijverdienen? Bezoek dan snel de website van Repareer.com.There are 6 comments

Add yours
 1. Galina

  Jaaa, dit vind ik zo een goed initiatief! Ik las laatst de quote ‘dont recycle, repair’ en ik vond dat zo waar. Ik probeer dat nu steeds vaker toe te passen (scheelt ook het nodige geld trouwens)

 2. Leoni

  Wat een mooi initiatief! Ik vraag me wel af of het ook echt goed loopt (in heel Nederland)? Ik woon zelf in het Noorden en ik vaak heb ik met dit soort initiatieven dat het daar nooit echt ‘leeft’. Maar prachtige insteek! Hier thuis schaffen wij altijd pas iets nieuws aan als het oude stuk is en/of niet meer te repareren is. Vandaar nog onze oude dikke teevee 😉 Ook vind ik het altijd erg leuk om oude meubels eerst weer op te pimpen/knappen voordat we op zoek gaan naar iets anders, het geeft ook gewoon een veel fijner gevoel! (een beetje trots ook wel 😉 haha)

  • awkwardduckling

   Dat idee heb ik ook wel eens eerlijk gezegd. Als je kijkt naar soortgelijke initiatieven dan leeft het toch vaak het meest rondom de grote steden. Erg jammer want om succesvol te zijn heb je toch een groot netwerk nodig. Wat leuk dat je zelf zo actief bent met het opknappen van oude meubels, kan me voorstellen dat dat echt een trots gevoel geeft :).


Post a new comment