bloemen

Minimalism Game – Zero Waste Edition update 2

De hele maand november staat bij ons thuis in het teken van opruimen door mijn deelname aan de Minimalism Game – Zero Waste Edition. In deze challenge ruim je in een maand tijd maar liefst 465 items op door elke dag een item meer de deur uit te doen. Op dag één begin je nog met één item, maar op de dertigste dag ruim je 30 items op! De extra uitdaging van deze challenge is dat je deze overbodige items niet lukraak weggooit, maar deze een tweede leven gunt door ze te verkopen of weg te geven. Vorige week konden jullie in mijn eerste wekelijkse update over de Minimalism Game al lezen hoe de eerste week was verlopen, vandaag geef ik jullie een update over de 2e week van deze leuke challenge.

minimalism game

Alhoewel ik had verwacht dat de tweede week een stuk moeilijker zou zijn dan de eerste week viel dit mij reuze mee. We zijn flink aan het opruimen in huis en kwamen daarbij een heleboel items tegen die we eigenlijk niet meer nodig hadden. Op de negende dag van de challenge koos ik ervoor om een aantal tijdschriften die ik al jaren, eigenlijk puur ter decoratie, in huis had weg te brengen naar de kringloopwinkel.

Minimalism Game - Zero Waste Edition

Op de tiende en elfde dag zocht ik mijn enorme hoeveelheid wol uit. Ik ben niet echt een groot verzamelaar van iets, maar ik heb een enorme zwak voor hobbymaterialen omdat ik altijd denk dat het ooit voor één of ander project nog wel van pas komt. Daarom heb ik ondertussen een behoorlijke verzameling hobbyspullen en dus ook wol. Aangezien ik tegenwoordig nog maar weinig toe kom aan breien en haken besloot ik deze hoeveelheid flink te minimaliseren. Gelukkig kon ik een lokale breiclub blij maken met maar liefst 21 bollen wollen.

minimalism game

Op dag 12, 13, 14 en 15 zijn we flink aan het opruimen geslagen in huis en hebben we heel veel boeken de deur uit kunnen doen. Een doos met 24 fictieboeken hebben wij voor een klein prijsje kunnen verkopen aan iemand in de buurt via de lokale weggeef- en verkoophoek op Facebook, nog een doos met 27 non-fictieboeken kregen wij niet verkocht dus die hebben we ook afgeleverd bij de kringloopwinkel. Tot slot kon ik via diezelfde lokale weggeefhoek nog iemand blij maken met 3 flessen Neutral wasverzachter die wij al een hele tijd in huis hadden staan, maar die we zelf niet meer gebruikten.

Zoals jullie misschien wel merken houd ik me in deze challenge niet heel erg vast aan de dagen. Ik ga op dag 13 niet gericht op zoek naar 13 items die ik weg wil doen, ik begin met opruimen en heb dan ineens een heleboel items bij elkaar die ik vervolgens aan het eind van de week wegbreng. Het effect is er zeker niet minder om en tot nu toe bevalt de challenge mij heel erg goed. Wil jij ook meedoen met de Minimalism Game – Zero Waste Edition? Bezoek dan ook zeker eens de Facebookgroep die speciaal is opgericht voor deze challenge om elkaar te inspireren en motiveren.There are 2 comments

Add yours

Post a new comment