bloemen

Minimalism Game – Zero Waste Edition

Zoals jullie weten ben ik al geruime tijd bezig met opruimen in huis en alhoewel het langzaam gaat heb ik al aardige resultaten behaald. Niet alleen heb ik steeds minder overbodige spullen in huis, ik ben ook veel selectiever met de nieuwe aankopen die ik doe en ik kies als het even kan liever door duurzamere alternatieven. Een die hard minimaliseerder ben ik zeker niet, maar ik geloof wel dat het allemaal een stuk eenvoudiger kan en dat ook ik een heleboel spullen in huis heb die eigenlijk alleen maar ruimte opnemen.

Door Yvonne van Y Fair Productions werd ik uitgedaagd om deel te nemen aan de Minimalism Game – Zero Waste Edition. Yvonne is, net als ik, een groene blogger die zich veel inzet voor een zero waste lifestyle. Deze challenge combineert mijn ambities om eenvoudiger te leven perfect met mijn behoefte om minder afval te creëren en daarom twijfelde ik geen moment. Een nieuwe maand, een nieuwe challenge!

The Minimalism Game is een idee van Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus, beter bekend als The Minimalists. In deze challenge worden deelnemers uitgedaagd om gedurende één maand hun spullen te minimaliseren op een speelse manier. De eerste dag doe je één item weg, de tweede dag twee, de derde dag drie, en zo door. Op de laatste dag van de maand is het de uitdaging op afstand te kunnen doen van maar liefst 30 items. Dit betekent dat je gedurende één maand 465 items opruimt!

De extra uitdaging van deze Zero Waste Edition is dat je de spullen die je van de hand doet niet lukraak weggooit. Verspilling is zo zonde! In plaats daarvan kun je de spullen bijvoorbeeld weggeven, doneren aan een goed doel of verkopen. Zo maak je iemand anders blij met de spullen en ruim je ondertussen een heleboel onnodige spullen op.

465 spullen klinkt als een enorme hoeveelheid en ik ben heel erg benieuwd hoe ver ik in deze challenge kom. Eén van de regels is dat de spullen voor middernacht uit het huis moeten zijn, maar ik blijf realistisch. Ik heb geen tijd of gelegenheid om elke dag één of meerdere items weg te brengen of te verkopen dus ik kies ervoor om een doos te reserveren waar ik mijn items van die dag in bewaar. Zo kan ik in één keer mijn overbodige spullen van de hand doen door deze te verkopen of aan te bieden aan bijvoorbeeld een goed doel of een kringloopwinkel.

Willen jullie ook graag meedoen aan de Minimalism Game – Zero Waste Edition? Word dan vooral lid van de Facebookgroep die speciaal is opgericht voor deze challenge om elkaar te inspireren en motiveren.

Minimalism Game: Zero Waste Edition – update 1
Minimalism Game: Zero Waste Edition – update 2
Minimalism Game: Zero Waste Edition – update 3
Minimalism Game: Zero Waste Edition – update 4There are 9 comments

Add yours
  • awkwardduckling

   Ja, leuke challenge he? Ik ben ook heel benieuwd hoe het gaat lopen. Ik heb gelukkig nog aardig wat dingen in huis liggen die echt wel wegkunnen, maar ik verwacht wel tegen wat problemen aan te lopen tegen het eind van de maand wanneer ik op één dag zomaar 30 items moet wegdoen.

 1. Eveline

  Je hebt me geïnspireerd, ik maak er volgende maand werk van en laat je de updates weten op mijn blog. Ik vraag me af, na allerlei materiaal weg te doen voor de rommelmarkt, of ik nog genoeg materiaal ga vinden, want 465 spullen is veel.

  • awkwardduckling

   Wat leuk om te horen dat ik je heb kunnen inspireren. Ik ben erg benieuwd naar jouw artikelen en updates. Ik ondervind persoonlijk altijd dat ik na een heleboel opgeruimd te hebben toch altijd weer nieuwe spullen vind om weg te doen.

  • awkwardduckling

   Wat leuk om te horen! Het is echt een ontzettend leuke en praktische manier om op te ruimen in huis en ik ben heel benieuwd hoe het je bevalt. Ik denk er zelf ook over om weer eens een ‘opruimmaandje’ in te lassen met deze challenge want met de komst van baby nr. 2 en de verhuizing die achter de rug is hebben we toch weer een heleboel rommel verzameld.


Post a new comment