wildflowers

Minimalism Game – Zero Waste Edition update 3

De maand november vliegt om, we hebben nu alweer de derde week van de Minimalism Game – Zero Waste Edition achter de rug. In deze challenge ruim je in een maand tijd maar liefst 465 items op door elke dag een item meer de deur uit te doen. Op dag één begin je nog met één item, maar op de dertigste dag ruim je 30 items op! De extra uitdaging van deze challenge is dat je deze overbodige items niet lukraak weggooit, maar deze een tweede leven gunt door ze te verkopen of weg te geven. Vandaag lees je hoe de derde week van deze challenge is verlopen.

De afgelopen week van de challenge viel mij erg zwaar. Niet eens zozeer omdat er zoveel items de deur uit moesten, maar meer omdat ik de energie er niet voor kon vinden in verband met het ziek zijn. Het is erg lastig om je huis eens goed aan te pakken en kritisch te kijken naar al je spullen als je weinig meer kan doen dan op de bank liggen.Gelukkig had ik de week daarvoor al enorm veel werk verzet en hebben we heel veel spullen naar de lokale kringloopwinkel kunnen brengen. In week 3 van de challenge is het de bedoeling om een goede bestemming te vinden voor maar liefst 133 items!

minimalism game

Bij het uitzoeken van onze boeken is het niet gebleven bij het verkopen van 24 boeken en het wegbrengen van 27 boeken zoals ik vorige week liet weten in de update. Daarnaast hadden we namelijk nog een doos met maar liefst 63 boeken die we direct naar de kringloopwinkel hebben gebracht. Een groot deel van deze doos bestond uit oude woordenboeken en laten we eerlijk zijn, wie pakt er tegenwoordig nog een woordenboek als je iets wilt opzoeken?  Je zou denken dat we nu geen boek meer in huis hebben staan, maar niets is minder waar. Daarom heb ik deze week mijn laatste boekenkast nog eens kritisch doorgespit en ook daar 12 boeken uitgehaald die een goede bestemming krijgen. Daarnaast heb ik nog een stapel liggen met 4 boeken die ik bewaar omdat iemand anders ze van mij over wil nemen en bij het opruimen van onze rommelkamer ontdekte ik nog eens 11 boeken van Jill Mansell die ik al zo’n 10 jaar (als het niet meer is) van huis naar huis meesleep en die al jaren stof staan te vergaren achterin de kast. Deze reeks heb ik voor een klein prijsje via de lokale verkoophoek op Facebook weten te verkopen. Dat is dus dag 16, 17, 18, 19 en 20 in the pocket!

minimalism game

Die rommelkamer is trouwens echt een drama en pas deze week had ik echt de moed om de boel daar weer eens uit te kammen. De rommelkamer is niets meer dan een extra slaapkamer waar wij al onze spullen opslaan waar we ergens anders geen plaats voor hebben. Je vindt hier dus planken vol met oude studieboeken, een kast vol met hobbyspullen en heel veel fotoboeken, administratie en dvd’s en cd’s. Het merendeel van deze spullen is eigenlijk overbodig, maar het is nogal een onderneming om deze kamer onder handen te nemen dus daarom doen we dit eigenlijk te weinig. In verband met een verhuizing binnenkort moet ik er nu toch echt aan geloven en ben ik rustig aan begonnen met het uitspitten van de kasten. Daarbij heb ik een doos van 38 stuks kinderkleding verzameld die ik wil verkopen omdat we deze zelf niet (meer) gebruiken en  3 stuks houten kinderspeelgoed die ik via de lokale verkoophoek op Facebook aan iemand anders heb kunnen verkopen. Een ontzettend oud tv’tje met afstandsbediening hebben we naar de kringloop gebracht en van twee oude laptops hebben we nog onderdelen kunnen verkopen via Marktplaats omdat de laptops zelf echt niets meer waard waren.

minimalism game

Alhoewel deze week moeizaam startte heb ik aan het eind van de week toch nog wat successen weten te behalen bij het uitruimen van de rommelkamer. Maar ik ben er nog lang niet en ik verwacht eigenlijk om ook met gemak de laatste week van de Minimalism Game door te komen met alles wat er nog in huis moet worden uitgezocht.Wil jij ook meedoen met de Minimalism Game – Zero Waste Edition? Bezoek dan ook zeker eens de Facebookgroep die speciaal is opgericht voor deze challenge om elkaar te inspireren en motiveren.There are 2 comments

Add yours
  1. Leoni

    Wow goed werk! Ik zou het niet zo goed kunnen. Weetje wat het is? Ik vind het geen probleem om dingen weg te doen ofzo hoor, maar ik houd nooit zo van die regeltjes dat je op die dag dat aantal moet wegdoen. Ik doe het liever op gevoel en dat is soms een hele zak vol en de andere keer maar een paar kleine dingetjes…. Maar ik vind het erg knap van je dat jij dit zo goed volhoud!!!

    • awkwardduckling

      Dat snap ik volkomen hoor, zo heb ik het ook maanden gedaan. Voor sommige mensen werkt het om gewoon je gevoel te volgen, anderen vinden het fijn om wat houvast te hebben aan die regeltjes. Ik merk dat ik het voor een maandje wel een uitdaging vind om elke dag een specifiek aantal dingen weg te moeten doen, dat dwingt je toch nét wat kritischer te kijken naar je spullen, maar om altijd zo op te ruimen zou ook niet voor mij werken hoor.


Post a new comment