bloemen

Minimalism Game – Zero Waste Edition update 1

Vorige week werd ik uitgenodigd om deze maand deel te nemen aan de Minimalism Game – Zero Waste Edition, een challenge waarbij deelnemers worden uitgedaagd om gedurende één maand hun spullen te minimaliseren door elke dag een item meer de deur uit te doen. Op de eerste dag dus één item, op de tweede dag twee items en uiteindelijk ruim je op de dertigste dag maar liefst 30 items op. In één maand komt dat op 465 opgeruimde items! De Zero Waste Edition is een extra uitdaging omdat je ervoor kiest om deze items niet weg te gooien, maar in plaats daarvan deze spullen weg te geven of te verkopen. Een behoorlijke uitdaging!

De eerste week van de Minimalism Game – Zero Waste Edition is achter de rug en ik moet zeggen dat de challenge me tot nu toe reuze meevalt. Ik had al zoveel producten in huis die eigenlijk de deur uit moesten dat de challenge mij alleen maar de extra motivatie biedt om er korte metten mee te maken. In deze eerste update zie je welke producten ik heb opgeruimd en waar ik deze naartoe heb gebracht om ze toch een tweede leven te gunnen.

Minimalism Game

Zoals jullie kunnen zien stonden de eerste dagen opruimen volledig in het teken van boeken. Ik heb door de jaren heen nogal een behoorlijke verzameling opgebouwd en helaas zitten daar ook een heleboel boeken bij waar ik weinig tot niets mee doe. Graag gun ik deze boeken een tweede leven en daarom besloot ik deze boeken deze week in te leveren bij de Boekspot in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht.

Minimalism Game

Uit de enorme bak met oude kleding van mijn zoon koos ik een aantal rompers en oude pyjama’s die ik zeker weten niet meer wilde gebruiken om naar de lokale kringloopwinkel te brengen. Het is onvoorstelbaar hoeveel kleding je voor zo’n klein mensje verzamelt in slechts 2 jaar tijd en hoe weinig deze eigenlijk gedragen zijn. De knuffels die je ziet heb ik al jaren opgeborgen in een doos staan. Het zijn allemaal souvenirs of cadeaus van vroeger, maar eerlijk gezegd deed ik er helemaal niets mee en deze week besloot ik dan ook om deze naar de kringloopwinkel te brengen. Allemaal op één na dan want toen mijn man zag dat ik het schaap weg wilde doen was hij behoorlijk verontwaardigd. Het schaap was namelijk een souvenir van een dagje Texel van jaren geleden en hij snapte niet dat ik dit schaap weg wilde doen. Dat we toen twee knuffelschapen hebben gekocht en ik de ander wel had bewaard deed er blijkbaar niet toe, hij moest en zou ze allebei bewaren. Voor het schaap heb ik dus een andere knuffel in de plaats weggedaan. Op de 8e dag van de challenge besloot ik eens de lades van mijn zoon en de badkamer uit te zoeken en het resultaat was een enorme verzameling lotions en andere smeersels waar we eigenlijk niets meer mee deden. Ik besloot deze op de lokale weggeef- en verkoophoek op Facebook te plaatsen en diezelfde dag nog kwam een vrouw uit de buurt de producten ophalen omdat zij iemand kende die er heel blij mee zou zijn.

Deze week ben ik er goed in geslaagd om een mooie bestemming te vinden voor alle producten die bij ons thuis overbodig zijn geworden. Natuurlijk was dit pas het begin van de challenge en wordt het elke week een grotere uitdaging om een goede bestemming te vinden voor items die ik wegdoe, dus als jullie nog suggesties hebben voor goede doelen dan hoor ik dat natuurlijk graag!There are 4 comments

Add yours

Post a new comment