Bijna Waste Geweest Feest 2

Mijn bezoek aan het Bijna Waste Geweest Feest 2

Afgelopen weekend, op zaterdag 7 november, vond de tweede editie van het Bijna Waste Geweest Feest plaats, een evenement georganiseerd door Kromkommer en Rechtstreex waarbij een heleboel groente en fruit wordt gered dat anders op de afvalhoop zou belanden omdat ze niet de juiste looks of afmetingen hebben of simpelweg overschot zijn. Belachelijk natuurlijk en daarom is het Bijna Waste Geweest Feest een ontzettend leuk en noodzakelijk initiatief. Natuurlijk was ik er ook deze editie weer bij!

Bijna Waste Geweest Feest 2

Vorig jaar vond het Bijna Waste Geweest Feest plaats in Rotterdam en werd er maar liefst 6300 kg aan groente en fruit gered van de verspilling. Dit jaar pakten de organisatoren het nog grootser aan en besloten ze het feest op 2 locaties te organiseren: de Fenix Food Factory in Rotterdam en de Vechtclub XL in Utrecht. In totaal zou er maar liefst 10.000 kg aan fruit en groente worden gered! Bezoekers konden via de crowdfundingpagina van het Bijna Waste Geweest Feest een tasje kopen voor € 8,- per stuk en deze vullen met 5 kg aan groente en fruit naar keuze tijdens het feest. Natuurlijk was het ook mogelijk om een tasje te schenken aan één van de goede doelen waar mee werd samengewerkt, zoals het Leger des Heils of de Voedselbank.

Bijna Waste Geweest Feest 2

Ik besloot dit jaar naar het Bijna Waste Geweest Feest in Utrecht te gaan, simpelweg omdat dit net even wat dichter bij huis is voor mij. Qua locatie vond ik de Vechtclub XL zeker minder interessant dan de Fenix Food Factory, maar al met al is het een ontzettend goed idee om het feest om twee locatie’s te organiseren dus ik mag zeker niet klagen. Dit jaar hadden de organisatoren ervoor gekozen om niet alleen twee verschillende locaties te kiezen, bezoekers mochten ook kiezen uit twee tijdvakken waarop ze zouden langskomen. Dit zorgde ervoor dat het dit jaar minder druk was dan vorig jaar en bezoekers ook beter de gelegenheid hadden om hun tasjes te vullen met allerlei lekkers. Op de locaties was meer dan genoeg keuze uit alle gekke en overbodige groente en fruit. In de zaal werden diverse gekke groentes in het zonnetje gezet via een display en daar konden bezoekers ook direct lezen waarom deze groente is afgekeurd. Zo waren er pompoenen, bieten, aardappels, tomaten, paprika’s, bloemkolen, broccoli’s, uien, wortels, peren, appels en nog flink wat meer. Met twee goedgevulde tassen was ik in elk geval weer voorzien van een heleboel verse groente en fruit voor de komende tijd.

Bijna Waste Geweest Feest 2

Een leuke toevoeging aan het Bijna Waste Geweest Feest 2 was de kleine markt in de hal naast de zaal. Hier konden bezoekers proeven van de gekke groentesoepen van Kromkommer, shoppen voor heerlijke producten bij Rechtstreex, kennismaken met de verpakkingsvrije winkel Bag & Buy en het Plantenasiel of bloembollen redden van de verspillen bij Bloemenstorm. En voor koffie en een gebakje was de ontzettend leuke hotspot De Klub direct naast het feest te vinden. Dit is een ontzettend leuke hotspot en hierover lees je binnenkort natuurlijk veel meer op Awkward Duckling.

Bijna Waste Geweest Feest 2

Al met al was het Bijna Waste Geweest Feest 2 een geslaagd feestje. Ook dit jaar is er weer een enorme hoeveelheid groente en fruit gered van de verspilling en hebben bezoekers bovendien de kans gehad om op een leuke manier kennis te maken met veel duurzame en lokale initiatieven als het Plantenasiel, Bloemenstorm en Bag & Buy. Voorlopig ben ik nog wel zoet met alle groente en fruit die ik heb meegenomen en ik ben heel erg benieuwd naar de volgende editie van het Bijna Waste Geweest Feest!There are no comments

Add yours