Bundles

Duurzamer wassen en drogen met Bundles

Een tijd geleden deelde ik als kijktip de Tegenlicht aflevering ‘Het Einde van Bezit’ waarin Thomas Lau zijn idee deelde voor een heel nieuw economisch systeem waarbij consumenten niet langer meer producten aanschaffen, maar enkel gebruiken. Dit klinkt ingewikkelder dan het is. In plaats van de aanschaf van dure apparatuur in huis kun je er ook voor kiezen om deze apparaten te huren voor een bepaald bedrag per maand. Het voordeel hiervan is dat je geen dure aanschafkosten of onderhoudskosten hebt en het bedrijf draagt de kosten voor gebruik en reparatie waardoor zij zullen investeren in apparatuur die vele malen langer meegaat dan wanneer deze voor persoonlijk gebruik zouden zijn. Een duurzame en praktische oplossing voor onze huidige wegwerpcultuur.

wasmachines

Het idee van Thomas Lau lijkt niet eens zo utopisch als men zou denken want de eerste stappen op dit gebied zijn al gezet. Sinds kort is het namelijk mogelijk om een abonnement te nemen op een wasmachine bij Bundles. Het voordeel van zo’n abonnement is dat je gebruik maakt van een duurdere en duurzamere wasmachine die mensen minder snel voor eigen gebruik aanschaffen. Zo bespaar je niet alleen op water- en stroomkosten, de machines zijn ook nog eens vele malen duurzamer. Bundles gebruikt namelijk wasmachines die langer meegaan en de losse onderdelen worden na de levensduur gedemonteerd zodat de machine opnieuw gebruikt kan worden. De machines zijn enorm zuinig in water- en stroomverbruik en zelfs dosering van wasmiddel gaat eenvoudiger door slimme systemen waardoor er minder schadelijke stoffen in het milieu raken, al kun je natuurlijk ook altijd zelf milieuvriendelijker en goedkoper wasmiddel maken om nog duurzamer te wassen.

Mensen die een abonnement aanschaffen bij Bundles krijgen binnen enkele werkdagen de Miele WKG 120 WCS wasmachine thuis geïnstalleerd. Dit apparaat heeft een winkelwaarde van €1299,- en een energielabel van A+++. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar zelf zou ik niet zo snel zo’n dure machine aanschaffen, zelfs al is deze het zuinigst in gebruik. Het is een behoorlijke investering. Met de abonnementen van Bundles is zo’n apparaat echter wel toegankelijk voor iedereen. Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende abonnementen, afhankelijk van hun wasgedrag. Je kunt kiezen voor een vaste prijs vanaf € 20,95 per maand of kiezen voor een abonnement vanaf € 12,95 per maand, waarbij je nog per wasbeurt € 0,40 betaalt. Voor deze kosten krijg je een wasmachine geplaatst waar je gebruik van kunt maken wanneer jij wilt, zijn de onderhoudskosten volledig gedekt en heb je online inzicht in het verbruik.

Bundles

Je kunt bij Bundles ook kiezen voor een abonnement op een droger. Je ontvangt dan een Miele (TDD 120 WP) thuis en betaalt hiervoor een bedrag vanaf € 20,95 per maand of een bedrag vanaf € 14,95 met daarbij € 0,40 per droogbeurt. Een combinatie van een wasmachine en droger is ook mogelijk voor een bedrag vanaf € 39,90 per maand of een bedrag vanaf € 25,90 per maand met daarbij € 0,40 per was- of droogbeurt. Ik ben heel erg enthousiast over Bundles en het is voor ons zeker een optie die wij in overweging nemen. Ik hoop dat er vele soortgelijke initiatieven volgen voor andere huishoudelijke apparaten. Wil jij meer weten over dit concept of over de diverse abonnementen die zij aanbieden? Bezoek dan de website van Bundles.

Update: Bundles biedt nu ook abonnementen aan voor vaatwasmachines, koffiezetapparaten en zelfs matrassen.There are 2 comments

Add yours

Post a new comment