Boekspot Utrecht

Boekspot Hoog Catharijne

Dit weekend was ik vanwege het Bijna Waste Geweest Feest 2 weer eens een dagje in Utrecht te vinden en in het winkelcentrum Hoog Catharijne, waar normaliter niet zo heel veel te beleven valt in mijn optiek, trof ik een ontzettend leuk initiatief aan. Sinds kort vind je namelijk bij de hoofdingang van Hoog Catharijne nabij het station het leuke initiatief de Boekspot, een openbare boekenkast waar iedereen boeken kan komen uitzoeken en kan afleveren.

De Boekspot is niet helemaal nieuw in Utrecht, de winkel opende in maart dit jaar al de deuren, maar is vanwege het grote succes vorige maand verhuisd naar de huidige locatie. Bij de Boekspot kan iedereen gratis een boek meenemen of inleveren. Je mag de boeken zo lang houden als je zelf wilt of doorgeven aan anderen. De boeken bij de Boekspot worden aangeleverd door zowel particulieren als Books 4 Life, een tweedehands boekhandel in Utrecht.

Boekspot

Boeken inleveren bij de Boekspot is heel eenvoudig. Bij het inleveren plak je een sticker van de Boekspot op het boek. Vervolgens plaats je het boek in de kast en maak je iemand anders heel erg blij. Wil je jouw gedachten over het boek graag met de volgende lezer delen? Laat dan een berichtje achter op het notitieblok en plak deze in het boek. Wil je graag een andere boek meenemen? Geen enkel probleem: het kost helemaal niets en wie weet deelt de vorige lezer zijn gedachten nog wel met jou via een notitie in het boek!

De Boekspot is elke dag van de week geopend tussen 07.00 en 20.00, op donderdag zelfs tot 22.00, aan de Stationstraverse in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. Deze winkel is zeker niet de enige Boekspot in Nederland. Op de website van Boekspots vind je alle Boekspots in Nederland. Wil je graag zelf een Boekspot beginnen? Ook dat kan! Bezoek dan ook de website voor meer informatie.There are 4 comments

Add yours

Post a new comment

CommentLuv badge