Amsterdam Made

Amsterdam Made

Lokaal en ambachtelijk gemaakte producten zijn steeds populairder en winkels en markten waar men kan shoppen bij lokale makers zijn steeds talrijker. Amsterdam Made is een community platform dat zich inzet voor de promotie en ondersteuning van lokale makers in de regio Amsterdam. Zij creëren exposure voor de makers, organiseren events en verkooppunten en brengen lokale makers met elkaar in contact. De website biedt een prachtig overzicht van alle aangesloten Amsterdamse makers en hun producten. Het platform is een enorm succes en is al uitgegroeid tot een community met meer dan 200 leden!

Het idee voor Amsterdam Made is ontstaan bij een paar makers en het bleek een groot succes te zijn, binnen een mum van tijd groeide de stichting uit tot maar liefst 40 deelnemers. Toen de gemeente Amsterdam een echt Amsterdams keurmerk op wilde zetten was de samenwerking een feit en ontstond Stichting Amsterdam Made in de vorm waarin het nu bestaat: als community platform en keurmerk voor lokale producten en merken.

Amsterdam Made

Onlangs is dit keurmerk voor de eerste keer uitgereikt aan maar liefst vijf Amsterdamse producten en merken. Het Amsterdam Made Keurmerk wordt uitgereikt aan een een product of aan een merk dat past binnen de kernwaarden van Amsterdam Made: creativiteit, innovatie, duurzaamheid en vakmanschap. Het is een initiatief van gemeente Amsterdam om zo de groei en de verduurzaming van de lokale maakindustrie te stimuleren. De uitreiking van het keurmerk gebeurde door wethouder en locoburgemeester van Amsterdam Kajsa Ollongren.

Het Amsterdam Made keurmerk is uitgereikt aan de volgend vijf merken en/of producten:

  • Roetz; een organisatie bestaande uit mannen met een afstand tot de arbeidsmarkt die afgedankte frames van fietsen een tweede leven geeft met hun Roetz-Bikes
  • Brandt & Levie; lokale worstenmakers die heerlijke producten maken van duurzaam gehouden Nederlandse varkens en van ieder deel van het varken iets weten te maken
  • Brouwerij ‘t IJ; de brouwerij heeft het keurmerk ontvangen voor de gehele lijn van producten en hun creatieve oplossingen voor restproducten
  • Kesbeke; het keurmerk is uitgereikt aan het hele assortiment tafelzuren van Kesbeke vanwege hun authentieke familierecepten die nu al door de derde generatie Kesbeke worden gebruikt
  • Frederik Roijé; deze maker is de ontwerper van de Metrobowl, een grachtenschaal op een schaal van 1 : 10.000 die de unieke structuur van de Amsterdamse grachtengordel weergeeft

Bron foto’s: http://www.amsterdammade.org/There are 2 comments

Add yours

Post a new comment

CommentLuv badge