Vegan Challenge

Vegan Challenge update

Ik heb gefaald als vegan, al in de eerste week. Alhoewel ik al een aantal jaar meer let op wat ik eet aan dierlijke producten en al een jaar de afweging maakte om deel te nemen aan de Vegan Challenge was mijn deelname aan deze editie een keiharde realitycheck. Al na 4 dagen voelde ik me heel erg slecht en dronk ik een cappuccino met gewone melk, bij gebrek aan een vegan alternatief, om mezelf weer op te peppen en na 5 dagen heb ik de handdoek in de ring gegooid. Vandaag lees je waarom.

Alhoewel ik al tijden overwoog om deel te nemen aan de Vegan Challenge liet mijn gezondheid dit eigenlijk nooit toe. De laatste tijd ging het echter een stuk beter en besloot ik het er toch op te wagen. Maar helaas, de slechte voorbereiding, een wankele gezondheid, een druk leven en teveel sociale verplichtingen waren voor mij allemaal aanleidingen om de Vegan Challenge niet vol te houden. Alhoewel ik natuurlijk zeer actief bezig ben met het verduurzamen van mijn eetpatroon ben ik tot de conclusie gekomen dat volledig veganisme (voorlopig) niets voor mij is.

Natuurlijk ben ik door de tijd heen wel steeds meer vegan gaan eten. Ik heb ontzettend veel vegan blogs en kookboeken ontdekt met de heerlijkste gerechten. Veel van deze gerechten maak ik zeer regelmatig waardoor ons avondeten op veel avonden eigenlijk wel vegan is. Mijn grootste obstakel was dan ook niet het veganizen van mijn avondeten, maar vooral het ontbijt en de lunch. Door drukke en haastige dagen, veel afspraken buiten de deur en te weinig voorbereiding viel het mij heel zwaar om regelmatig en evenwichtig te eten met de beperking van een vegan dieet. Ontzettend jammer natuurlijk, maar ik ben ervan overtuigd dat je moet doen waar je je goed bij voelt en waar je gelukkig van wordt en op dit moment is dan niet een vegan lifestyle.

Ik blijf de Vegan Challenge een fantastisch initiatief vinden omdat het mensen op laagdrempelige wijze kennis laat maken met de vegan lifestyle en ik zal dan ook nog steeds deze maand extra aandacht besteden aan vegan recepten en producten. Ik blijf ook zeker experimenteren met nieuwe vegan recepten en ter ondersteuning van de lezers die wel nog deelnemen aan de Vegan Challenge zal ik regelmatig fijne recepten die ik tegenkom met jullie delen. Zo kan ik jullie aanraden om echt eens de vegan fudge van Lisa goes Vegan te maken, echt té lekker! Ik wens alle deelnemers aan de challenge nog heel veel succes. Respect!There are 8 comments

Add yours
  1. Saskia

    Wat jammer dat het allemaal niet verliep zoals je had gehoopt. Maar falen wil ik het niet noemen. Ik vind het al een hele win dat je er voor bent gegaan en dat jij je inzet om al in hoge mate plantaardig te eten en anderen daarin te steunen, ook al is dat dan misschien geen 100%. Elk beetje telt 🙂 En wie weet is er in de toekomst een beter moment.


Post a new comment