Vegan Challenge

Vegan Challenge kickoff

Zoals velen van jullie wel zullen weten is vandaag de Vegan Challenge begonnen. De Vegan Challenge is een challenge die twee keer per jaar wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Tijdens deze challenge kiezen de deelnemers ervoor om  (minstens) 1 maand veganistisch te eten. Dit houdt in dat je geen vlees, vis, zuivel, eieren of andere dierlijke producten consumeert. Na veel wikken en wegen heb ik besloten om deze editie mee te doen en vandaag lezen jullie alles over mijn voorbereidingen en mijn planning voor deze challenge.

Over mijn voorbereidingen kan ik kort zijn: mijn voorbereiding is jammerlijk mislukt en daarom voelt het vandaag echt als een sprong in het diepe. Ik had het ambitieuze plan om ruim een week van tevoren mijn inkopen te doen, een maaltijdenplan op te stellen en natuurlijk een aantal van mijn kookboeken door te bladeren om inspiratie op te doen. Helaas is hier door de dagelijkse drukte heel weinig van terechtgekomen en was ik gisteravond een beetje in paniekmodus. Natuurlijk weet ik meer dan genoeg van veganisme af om me een beetje te kunnen redden, maar echt inkopen moet ik nog gaan doen en mijn maaltijdenplanning voor deze week heb ik ook maar een beetje geïmproviseerd. Daarom voelt de challenge op dit moment nogal overweldigend.

Vanmorgen heb ik ontbeten met overnight oats uit het Green Kitchen Travels kookboek en as we speak staat er een bananenbrood uit het kookboek Vegadutchie in de oven. Dit wijkt weinig af van mijn gebruikelijke eetpatroon gelukkig dus dat helpt me de dag wel door. Vanavond staan er flauta’s op het menu, heerlijke wraps uit het kookboek van Thug Kitchen. Ik ben op dit moment vooral heel opgelucht dat ik al aardig wat vegan gerechten in mijn arsenaal heb, maar natuurlijk wil ik wel een beetje variëren.

Thug Kitchen

De komende maand zal ik jullie wekelijks op de hoogte houden van mijn ervaringen met de Vegan Challenge en natuurlijk zal ik ook een soort eetdagboek met jullie delen zodat jullie een beetje een idee krijgen van wat ik dan zoal eet tijdens de challenge. Hebben jullie nog tips voor me voor ingrediënten die echt niet in mijn keukenkastje mogen ontbreken of lekkere recepten die ik echt moet proberen?There are 6 comments

Add yours

Post a new comment

CommentLuv badge