De Groene Meisjes

Leestip: De Groene Meisjes

Ik ga er vanuit dat mensen die mijn blog volgen geïnteresseerd zijn in een groene lifestyle en ook wel bekend zijn met andere groene bloggers. Eén van de bekendste groene blogs van ons land is De Groene Meisjes en voor fans van de Groene Meisjes (zoals ikzelf) is er leuk nieuws want de meiden hebben onlangs hun allereerste boek uitgebracht!

De Groene Meisjes

De Groene Meisjes zijn Merel en Jamie, woonachtig in Amsterdam, en op hun blog schrijven ze op een vrolijke en toegankelijke manier over duurzaamheid en veganisme. Hun blog is een groot succes en bereikt maandelijks meer dan 130.000 lezers. Hun boek, toepasselijk ‘De Groene Meisjes’ genoemd, sluit perfect aan op de onderwerpen en de toon van hun blog. Ze hebben hun best gedaan om de lezer niet te overspoelen met informatie en hierdoor is het boek erg toegankelijk geworden en leest het heel fijn weg.

De Groene Meisjes

De diverse onderwerpen in het boek zijn onderverdeeld in 4 hoofdstukken: Groen Eten, Groen Leven, Groen Reizen en Groen Denken. In het hoofdstuk Groen Eten staat veganistisch eten centraal. Je vindt hier handige tips voor het eten buiten de deur als vegan en om op een relatief voordelige manier toch plantaardig te eten. Het volgende hoofdstuk Groen Leven is het meest uitgebreid en staat boordevol informatie over cosmetica, tweedehands shoppen, de deeleconomie en fair fashion. In het hoofdstuk Groen Reizen geven De Groene Meisjes diverse tips om duurzaam te reizen en de leukste (vegan) hotspots op diverse bestemmingen te vinden. Het boek besluit met het hoofdstuk Groen Denken waarin de meiden je een hart onder de riem steken en duidelijk maken dat groen leven erg leuk is, maar zeker niet altijd even eenvoudig.

De Groene Meisjes

Natuurlijk staan er in het boek ook een flink aantal vegan recepten, dat verwacht men tenslotte van De Groene Meisjes. In het boek vind je succesnummers van hun blog zoals de rode linzensoep met kokosmelk, maar ook bijvoorbeeld het recept van één van de taarten van DopHert, een vegan lunchroom in Amsterdam waar zij graag komen en waar zij ook hun fotoshoot hebben gedaan. De Groene Meisjes laten zien dat vegan eten helemaal niet saai is met heerlijke gerechten als de falafel van zoete aardappel, Mexicaanse chili en de gevulde gepofte aardappel.

De Groene Meisjes

Het boek is prachtig vormgegeven met een felle en vrolijke cover en prachtige illustraties van Naomi den Besten en foto’s van Aline Bouma. Via hun blog hielden ze lezers op de hoogte van de totstandkoming van hun boek en daar werd ook duidelijk dat zij alle vrijheid hebben gehad in de vormgeving en inhoud van hun boek. Het boek is dan ook een perfecte afspiegeling van hun persoonlijke stijl en toon.

De Groene Meisjes

Ik was al groot fan van het blog van De Groene Meisjes en het boek is voor lezers van het blog echt een ontzettend leuke toevoeging, al zijn er wel een aantal onderwerpen die op hun blog ook al aan de orde zijn geweest. Mede hierdoor is het boek ook zeker toegankelijk voor lezers die niet bekend zijn met het blog van De Groene Meisjes. Het boek van De Groene Meisjes is nu overal verkrijgbaar en onder andere bij Bol.com te bestellen. Bezoek ook zeker eens het blog van De Groene Meisjes voor nog veel meer inspiratie.

Deze review is geschreven naar aanleiding van een boek dat naar mij is opgestuurd en bevat een affiliatelink naar Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. There are no comments

Add yours