fashion

Dutch Sustainable Fashion Week 2015

Op de Dag van de Duurzaamheid, 9 oktober, begon de Dutch Sustainable Fashion week die zal duren tot en met 18 oktober. Tijdens dit event staan duurzame merken centraal en wordt er landelijk in ongeveer 150 modezaken extra aandacht besteed aan duurzame mode. Op deze manier worden consumenten geïnformeerd over de herkomst en de duurzaamheid van hun kleding en hopelijk geeft dit een impuls aan duurzame mode.

De Dutch Sustainable Fashion Week is een initiatief van Goodbrandz en wordt ondersteund door diverse partners, waaronder Urgenda, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Groen is de Rode Draad en Euretco. Duurzame kledingmerken worden in het zonnetje gezet en er wordt veel aandacht besteed aan de diverse aspecten en voordelen van duurzame mode. Het doel van de campagne is om consumenten te informeren over de herkomst van hun kleding en te instrueren over duurzaamheid en waar ze op kunnen letten bij de kleding die wordt gekocht.

De Dutch Sustainable Fashion Week vindt plaats van 9 tot en met 18 oktober door het hele land. Wil je meer weten over de deelnemende winkels en de diverse activiteiten die worden georganiseerd? Bezoek dan de website van de Dutch Sustainable Fashion Week.There are no comments

Add yours

CommentLuv badge