BWGF2

Het Bijna Waste Geweest Feest 2

Vorig jaar organiseerde Kromkommer in samenwerking met Rechtstreex voor het eerst het Bijna Waste Geweest Feest, een gezellig event waarbij het doel was om 5.000 kg groente en fruit van de afvalhoop te redden. Bezoekers konden via crowdfunding een katoenen tasje kopen die ze op het feest in Rotterdam mochten vullen met 5 kg aan groente en fruit naar keuze. Het feest was een enorm succes, voor een uitgebreid verslag van deze eerste editie van het Bijna Waste Geweest Feest klik je hier. Vanwege het enorme succes van vorig jaar zullen Kromkommer en Rechtstreex ook dit jaar weer het Bijna Waste Geweest Feest organiseren, dit keer op 2 verschillende locaties waarbij er maar liefst 10.000 kg aan fruit en groente wordt gered!

BWGF2

Nog steeds belandt 5-10 % van alle groente en fruit op de afvalhoop omdat er een overschot is of omdat de looks niet goed genoeg zijn om in de winkel te liggen. Belachelijk toch? Kromkommer zet zich in tegen deze absurde verspilling met hun gekke groentesoepen en diverse ludieke acties. In samenwerking met Rechtstreex organiseren zij ook dit jaar het Bijna Waste Geweest Feest waarbij zij hopen 10.000 kg fruit en groente te redden van de afvalhoop. Kijk ook zeker eens het ontzettend leuke filmpje dat ze hebben gemaakt voor het Bijna Waste Geweest Feest.

Het Bijna Waste Geweest Feest 2 zal plaatsvinden op 7 november in de Fenix Food Factory in Rotterdam en in de Vechtclub XL in Utrecht. De voorverkoop van de tassen is gister begonnen en de tassen zijn te bestellen via de crowdfundingpagina voor het Bijna Waste Geweest Feest 2. Voor slechts € 8,- krijg je een ontzettend leuke tas waarmee je voor 5 kg aan groente en fruit kunt redden. Goed idee toch? Ik ben er in elk geval ook deze editie zeker bij! Wil je op de hoogte blijven van het Bijna Waste Geweest Feest 2? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Kromkommer.

Bron foto’s: https://www.facebook.com/kromkommerThere are 4 comments

Add yours
  1. Galina

    Ik zou het zo leuk vinden om dit eens in de buurt mee te maken, maar om nou een uur in de auto of de trein te zitten ervoor is niet goed voor het milieu en het wordt dan opeens een heel duur tasje. Ik juich dit soort initiatieven wel toe, vind het top dat mensen zich hiervoor inzetten


Post a new comment